18.08.2024
Розваги
eye 1991

Новини музики за тиждень. 18 серпня 2024

Новини музики за тиждень. 18 серпня 2024

Розповідаємо про новини зі світу музичного мистецтва. Сідайте зручніше. Буде коротко та цікаво. Приємного читання та мирного нам усім неба!

Coldplay стали найуспішнішими рок-гастролерами в історії

Coldplay посіли перше місце в рейтингу найуспішніших рок-турів усіх часів: їхнє турне Music of the Spheres зібрало 945 млн доларів. І це при тому, що гастролі ще не закінчені – у Coldplay заплановано виступи в Австрії, Ірландії, Австралії та Новій Зеландії.
Тур Music of the Spheres розпочався у березні 2022-го та завершиться у листопаді 2024-го, всього у ньому буде 177 концертів. Кількість глядачів також вражає: на шоу Coldplay було продано 8,8 млн. квитків. У загальному рейтингу турів група посідає друге місце, поступаючись лише Тейлор Свіфт із її гастролями The Eras та зборами понад 1 млрд доларів. Ось як виглядає перелік найуспішніших гастролей в історії.

1. Тейлор Свіфт – The Eras, 1,039 млрд доларів (2023–2024)
2. Coldplay - Music of the Spheres, 945 млн (2022-2024)
3. Елтон Джон – Farewell Yellow Brick Road, 939 млн (2018–2023)
4. Ед Ширан – Divide, 776 млн (2017–2019)
5. U2 – U2 360°, 736 млн (2009–2011)
6. Гаррі Стайлс – Love On, 617 млн ​​(2021–2023)
7. Guns N' Roses – Not in This Lifetime, 584 млн (2016–2019)
8. Бейонсе - Renaissance, 579 млн (2023)
9. The Rolling Stones – A Bigger Bang, 558 млн (2005–2007)
10. The Rolling Stones – No Filter, 546 млн (2017–2021)

4 жовтня у Coldplay вийде новий альбом «Moon Music», перший за три роки. У ньому буде десять пісень, включаючи червневий сингл «Feelslikeimfallinginlove». Другим синглом стане трек We Pray, його прем'єра відбудеться 23 серпня. У записі пісні взяли участь англійська реперша Little Simz, нігерійський музикант Burna Boy, американська співачка Еліанна та аргентинська виконавиця Тіні.

Post Malone випустив кантрі-альбом «F-1 Trillion» за участю Доллі Партон та Блейка Шелтона

Post Malone представив альбом "F-1 Trillion", записаний у стилі кантрі. Він майже повністю складається з дуетів із кантрі-зірками – від легендарної Доллі Партон до сучасних артистів на кшталт Блейка Шелтона та Моргана Воллена.
Всього на F-1 Trillion 18 пісень і лише три з них - сольні роботи Post Malone: ​​What Don't Belong to Me, Right About You і Yours. Синглів з альбому теж вийшло три, всі дуетні: I Had Some Help з Морганом Волленом, Pur Me a Drink з Блейком Шелтоном і Guy for That з Люком Комбсом. Пісня "I Had Some Help" стала великим хітом, очоливши Billboard Hot 100. Треки "Pour Me a Drink" і "Guy for That" теж виявилися досить популярними, зайнявши 12-й і 17-й рядок Billboard відповідно.

Крім вищезгаданих кантрі-артистів, у записі «F-1 Trillion» брали участь Тім Макгро, Бред Пейслі, Кріс Степлтон, Біллі Стрінгс і Джеллі Ролл, який нещодавно випустив спільний кліп з Machine Gun Kelly «Lonely Road». Якщо вірити "Вікіпедії", дует з Тімом Макгро "Wrong Ones" стане наступним синглом з альбому.

Музичним критикам «F-1 Trillion» поки що подобається. Газета The Independent оцінила альбом на «четвірку», описавши його як «блискучу колекцію спільних пісень із гучними кантрі-іменами». Оглядач The Guardian поставив Post Malone три бали з п'яти, але назвав роботу «чіпким кантрі-косплеєм». На думку видання ClashMusic, цьому релізу «суджено мати колосальний успіх» та «його час настав». А ось реакція фанатів швидше змішана – вони не те, щоб лають артиста, але їм здається, що він міг би записати щось цікавіше. Втім, у чартах Post Malone все непогано: «F-1 Trillion» очолює Apple Music десяти країн, включаючи США та Великобританію.

Леді Гага та Бруно Марс представили баладу «Die With a Smile»

Леді Гага та Бруно Марс опублікували спільний трек та кліп «Die With a Smile». У відео артисти виступають у просторій залі перед глядачами-манекенами.
"Die With a Smile" - емоційна кантрі-балада, чимось схожа на хіт Леді Гагі "Shallow" з фільму "Народження зірки" (2018). У ролику обидва музиканти постали в образах з 1970-х: Леді Гага зробила зачіску в стилі культової кантрі-співачки Доллі Партон, а Бруно Марс одягнув ковбойський капелюх – і заразом виступив одним з режисерів «Die With a Smile». Попереджаємо перед переглядом: куріння шкодить вашому здоров'ю.

Ось що Леді Гага розповіла про пісню:

«Ми з Бруно дуже поважаємо один одного та обговорювали можливу співпрацю. Я була у Малібу, закінчувала роботу над своїм альбомом. Одного вечора, після довгого дня, Бруно попросив мене зайти до його студії і послухати те, над чим він працював. Я прийшла туди близько опівночі і була вражена, коли це почула. Ми не спали всю ніч – натомість дописували та записували пісню. Талант Бруно не піддається поясненню. Його музичність та творче бачення – особливий рівень. З ним ніхто не зрівняється».

Бруно Марс також похвалив Леді Гагу, назвавши її «іконою», а співпрацю зі співачкою – «чарівною».

Ліса з Blackpink та Розалія випустили кліп «New Woman»

Вийшов спільний кліп Ліси Манобан із Blackpink та іспанської співачки Розалії – «New Woman». У ньому виконавиці листуються на телефонах-«розкладушках», танцюють у яскравих декораціях та змінюють образи.
"New Woman" Ліса Манобан випустила на власному лейблі Lloud. І пісня, і кліп досить сильно відрізняються від попередніх робіт, що виходили на лейблі YG Entertainment. У New Woman і звучання більш експериментальне, і візуальний ряд досить сміливий. Режисером відео виступив Дейв Майерс, автор кліпів Аріани Гранде та Кендріка Ламара.

Одним із авторів пісні стала шведська співачка Туве Лу, відома за хітами «Habits (Stay High)» та «How Long». До створення New Woman також приклав руку Макс Мартін, головний хітмейкер сучасності - він написав Blinding Lights Вікенда, Shake It Off Тейлор Свіфт і багато інших популярних пісень. Він виступив співавтором і продюсером треку.

"New Woman" - вже другий сольний сингл Ліси Манобан у 2024 році. У червні вона представила пісню Rockstar, також випущену на її власному лейблі Lloud. Кліп, знятий у Бангкоку, на батьківщині Ліси, зібрав 153 млн переглядів і залучив до міста нові потоки туристів. А у світовому чарті Billboard Global 200 пісня дісталася четвертого місця. Ліса також пробує себе в кіно, вона знялася у третьому сезоні популярного серіалу «Білий лотос» (2021 – н.в.). І не забуває про моду: цього літа артистка стала обличчям Louis Vuitton.

Доля Blackpink поки що залишається незрозумілою. Наприкінці 2023-го учасниці колективу продовжили груповий контракт із YG Entertainment, але відмовилися продовжувати індивідуальні договори. Усі співачки, за винятком Розе, відкрили свої лейбли: Ліса – Lloud, Дженні Кім – Odd Atelier, Джісу – Blisoo. Багато хто вважає, що фактично кар'єра Blackpink завершилася. Втім, у недавньому інтерв'ю Elle Ліса спростувала чутки про розпад гурту, сказавши, що Blackpink потрібні не лише фанатам, а й самим виконавицям.

Читати також


up