20.10.2024
Мистецтво
eye 496

Вірші Миколи Вінграновського у виконанні акторів театру Кафки

Вірші Миколи Вінграновського у виконанні акторів театру Франца Кафки

Львівський театр імені Франца Кафки продовжує цикл поетичних альбомів відомих українських авторів. Раніше актори презентували альбоми «Сумні вірші», «Вірші про кохання», «Вірші Івана Сокульського», «Вірші Михайля Семенка» та «Вірші Олега Ольжича». Пропонуємо вашій увазі шостий подібний реліз театру – «Вірші Миколи Вінграновського». Основна мета даного проєкту – популяризація малознаної поезії відомих українських авторів в інтернеті.

Микола Вінграновський – видатний український поет, прозаїк і сценарист. Його творчість стала важливою частиною українського літературного процесу, адже письменник не лише відображав реалії свого часу, але й формував нове розуміння української ідентичності через призму особистого досвіду.

Вінграновський часто звертався до мотивів пам'яті, втрати та надії, пронизуючи свої твори глибоким почуттям туги і водночас оптимізму. Його вірші сповнені любові до України, яка виражається через тонке спостереження за природою, культурою, традиціями народу.

«Поезія Вінграновського зацікавила нас поєднанням простоти і глибини. Письменник активно експериментував з формою, використовуючи різноманітні ритми і мелодії, що додавали його творам музичності. Нам захотілося поєднати вірші Вінграновського з музикою і послухати, що з цього вийде», – говорить режисер театру Кафки Герман Гошкадор.

Учасники проєкту пропонують усім слухачам поринути у філософські роздуми про життя і смерть, любов і вічність, патріотизм та самоідентичність разом з поезією Миколи Вінграновського.

Читати також


up