Кімната Гретхен: Ми проти хайпу на темі війни, але за роботу для перемоги!

Кімната Гретхен. Пісня Кров Самурая.

Український інді-гурт “Кімната Гретхен” відновив творчу діяльність після паузи, котра тривала з повномасштабного вторгнення російських військ в Україну у лютому до недавнього часу, та видали особливий трек, як присвяту українським героям сьогодення.

“Цей трек міг бути як героїчною істерн-сагою, так і антивоєнним маніфестом. Втім, “Кров Самурая” – це пісня вдячності українцям, котрі невтомно працюють заради спільної мети – військовим, медикам, волонтерам, водіям, медійникам, митцям, батькам і матерям, кожен з яких – герой нашого часу”, - коментують сингл автори.


Музиканти гурту і раніше, з 2015 року, були дотичні до волонтерської діяльності - підтримували українську армію та зіграли безліч концертів для військових і цивільних на Сході України. Зараз же - активно співпрацюють з благодійними організаціями та опікуються напрямком забезпечення окремих підрозділів ЗСУ.

“З лютого протягом кількох місяців було абсолютно не до музики. Це було схоже на емоційну кому: нічого не гралося і не творилося. Навіть не міг брати в руки гітару”, - розповідає фронтмен гурту, Антон. “Але потім прийшло розуміння, що музика здатна працювати заради наближення української перемоги”.
Кімната Гретхен” знову зібралися повним складом у липні та вирушили у благодійний міні-тур містами України. За кошти зібрані на концертах артисти придбали та особисто передали одному з підрозділів дрони та тепловізори. Наприкінці серпня гурт повторив свою благодійну місію, зігравши серію концертів в Польщі та Німеччині.

“Зараз кожен наш виступ - це наш маленький внесок у загальну справу всіх українців заради майбутнього країни”, - кажуть музиканти. “Кожна зібрана гривня конвертується у речі, необхідні для ЗСУ - коптери, тепліки, рації, зв’язок, нічне бачення, аптечки, навіть берці та форму…”

Автори синглу “Кров Самурая” впевнені - пісня буде актуальна й після Перемоги, на відміну від “пісень для супермаркетів про Байрактари” (с) 


Читати також