15-04-2022 Розваги 132

Про Девіда Бові зняли фільм «Moonage Daydream», він вийде у 2023 році

Moonage Daydream. Фільм про Девіда Бові

Для його створення спадкоємці Бові дали режисеру доступ до матеріалів, що раніше не видавалися.
Його режисером виступив відомий документаліст Бретт Морген (Курт Кобейн: Чортовий монтаж). Картина вийде у 2023 році на HBO Max.
Поки що інформації про фільм «Moonage Daydream» небагато. Але вже можна уявити, який він матиме вигляд – у мережі з'явилося промо-фото картини.
Також відомо, що це перша картина про Девіда Бові, схвалена спадкоємцями музиканта. Світова прем'єра Moonage Daydream може відбутися вже у травні 2022 року на Каннському фестивалі – про це пише Variety. Обіцяють, що у картині прозвучить 48 композицій артиста, причому у музичній команді фільму працював продюсер Тоні Вісконті, постійний соратник Бові.

У заяві повідомляється, що режисер Бретт Морген отримав «необмежений доступ до особистих архівів Бові»:

«[Він] розкопав сотні годин неопублікованих матеріалів, знятих на 35-міліметрову та 16-міліметрову плівку. І зміг відновити оригінальні концертні записи із плівок камер. Усі виступи, представлені у фільмі, будуть показані вперше».
Жанр стрічки "Moonage Daydream" залишається невизначеним. У листопаді джерело, близьке до знімальної групи, повідомило Variety, що це буде «не документалка і не байопік, а захоплюючий кінематографічний досвід», заснований на невиданому матеріалі.

Свою назву картина отримала на честь однойменної пісні Девіда Боуї "Moonage Daydream". Композиція вийшла у 1972 році на п'ятому альбомі музиканта "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".


Історію Девіда Бові вже намагалися перенести на екрани – але не надто вдало. У 2020 році вийшов фільм-байопік «Девід Бові: Історія людини із зірок» із Джонні Флінном у головній ролі. Він не сподобався ні критикам, ні глядачам, до того ж у ньому не звучало пісень Бові, бо спадкоємці музиканта виступили проти.

У листопаді 2021 року "загублений" альбом музиканта "Toy" нарешті отримав офіційний реліз - він був записаний ще в 2001-му, але лежав "на полиці" цілих 20 років.


Читати також