Просування сайту та SEO-позиціонування: ключові аспекти й ефективні стратегії

WebMate – просування сайтів у 2023 році

Просування сайту, або SEO-позиціонування полягає у збиранні сайтом цінних балів в очах Google. Чим більше балів набере ваш сайт, тим вище він буде в результатах пошуку за певними ключовими словами та фразами. Для цього оптимізується сам сайт, а також розміщуються зворотні посилання на інших ресурсах. Якщо вас цікавить SEO просування сайту Київ, рекомендуємо замовити цю послугу на сайті https://webmate.ua/seo-prodvizhenie.

Як почати просувати свій сайт у Google?

  • Сайт повинен бути доступний пошуковій системі, тобто не слід виключати трафік для роботів. Якщо у вас є сайт на WordPress, переконайтеся, що у розділі «Налаштування» > «Читання» > «Видимість у пошукових системах» не встановлено прапорець «Попросити пошукові системи не індексувати цей сайт». Цю опцію слід включити під час створення сайту та не забути відключити під час його запуску.
  • Переконайтеся, що сайт безпечний — він не повинен розповсюджувати віруси, він також має бути доступний лише за наявності SSL-сертифіката.
  • Створюйте цінний контент, який відповідає запитам користувачів. Це є основою SEO-позиціонування.
  • Також варто завантажити мапу сайту в Google, особливо якщо сайт є великим.

Які ключові слова генеруватимуть трафік?

Ключові слова – це запити, набрані або продиктовані користувачами пошуковій системі. Інтернет-користувачі вводять короткі та довгі, загальні та конкретні запити.

Загальні запити, наприклад «меблі з дерева», «психолог», можуть бути корисними для вашого бізнесу, але ті, хто шукає такі загальні слова, можуть бути далекі від намірів купівлі. До того ж пробитися такими широкими ключами у пошуковій видачі серед конкурентів дуже складно.

Ефективна тактика отримання трафіку полягає у пошуку довших запитів для просування. Завдяки їм ви зможете отримувати трафік на свій сайт чи блог швидше, простіше й ефективніше. Надаючи відповіді на запити користувачів, наприклад «меблі в стилі лофт у Києві» або «лазерна депіляція для чоловіків Київ», у вас є шанс залучити клієнтів, які дійсно зацікавлені у ваших продуктах чи послугах.

Як підняти свій сайт вище у результатах пошуку?

Google враховує близько сотні факторів при позиціонуванні сайтів, але найбільше балів він нараховує за:

  • оригінальний, цікавий та орієнтований на користувача контент;
  • коректне відображення сайту не тільки на комп'ютері, але насамперед на мобільних пристроях;
  • швидке завантаження сайту (особливо на мобільних пристроях);
  • оптимізований код сайту (SEO-оптимізація);
  • наявність зворотних посилань у соціальних мережах і переходи по них;
  • цінні внутрішні (всередині сайту) та зовнішні посилання (з інших сайтів на ваш сайт).

Читати також