Тілесно-аудіальний лайв «МІС_ЦЕ_Re»

«МІС_ЦЕ_Re»

Імпровізацію «МІС_ЦЕ_Re» у виконанні творчого тріо: Ігара Мельника, Віталія Симоненка (Symonenko) та Христини Кірік (Mariia&Magdalyna). Подія відбудеться 29 грудня в київському артпросторі Collider

«МІС_ЦЕ_Re» — це проєкт, який працює з емоційними відповідями суспільства на трагічні події завдяки інструментам перформансу та акціонізму, долає емоційний бар’єр та запрошує до процесу проживання спільних для українського суспільства травм. Візуально насичене дійство повертає до відчуття реальності подій та змін в ідентичності через війну. Це важливо, оскільки перебування в стані горя стало нормалізувалося величезною кількістю трагічних подій.

Проєкт подорожує Україною з травня 2022 року. Перфоманси відбулись у межах перших двох епізодів фестивалю «На часі» [Київ], «Мереживо» [Київ], у театрі «Варта» [Львів], «DCCC» [Дніпро].

Ігар Мельник — київський митець, артист, акціоніст. Він розширює фізичний акт перформансу фігуративними візуальними елементами, поєднуючи різні напрями мистецтва. Так інсталяція стає дієвим мистецьким актом, напротивагу статичній формі.

Віталій Симоненко (Symonenko) — live-артист. Видає електронну музику з 2017, а з 2022 грає лайви з модулярної системи, розвиток якої вбачає для себе основним завданням найближчих років. В імпровізації Віталія використовується не музичний матеріал, а його рухи, слова й поведінка як додатковий і основний модулятор для синтезаторів — тобто детермінанту. Він впливає на художні й тактичні вибори, а це своєю чергою провокує Ігара на імпровізаційні подальші рішення і дії. Протягом усього перформансу вони розкручують один одного, допоки обидва не відчують, що умовна композиція йде на завершення, і цей час нікому завчасно не відомий.

Христина Кірік (Mariia&Magdalyna) — контрабасистка та саунд-артистка, кураторка школи ДАХ. У своїй творчості досліджує чуттєвий стан сприйняття звуків та природу хаосу і випадковостей. Вона вперше долучиться до цього перформансу в ролі контрабасистки, тож цього разу перформанс вийде принципово новим.

«МІС_ЦЕ_Re» — це можливість через зовнішні прояви іншої людини зазирнути всередину себе. Це сміливість, взаємодопомога й пошук відповідей на спільні питання. Ми всі стаємо співучасниками та водночас дзеркалами один для одного. Ми всі знаходимося «саме в цьому місці, саме в цей час». У цьому і є його сила.


Читайте также