Новий сингл від української співачки зі Швейцарії Jasminka

Новий сингл від української співачки зі Швейцарії Jasminka

Jasminka, українська співачка зі Швейцарії випустила україномовну версію німецькомовного синглу у стилі реп «Ich Erzähl dir», яка отримала назву «Ти послухай!». Робота присвячена розкриттю справжньої історії України. Jasminka не боїться підіймати надважливі теми суспільства у своїй творчості, а чому вирішила доносити правду до іноземців за допомогою своїх пісень, співачка поділилася подробицями в інтерв‘ю.

Чому вирішили підіймати патріотичні теми у своїй творчості? 

Так склалося, що коли я приїздила до України, то мені там подобалося все: люди, природа, архітектура, повітря – просто все. Я відчувала щось рідне там. Тому у мене постійно болить. За те, що в Україні війна, що на ній ми втрачаємо найкращих людей. Особливо іноді думаєш, що після перемоги взагалі залишаться люди, яким «Какая разніца». Це є найстрашніше, що може статися. У своїх патріотичних піснях я хочу донести, наскільки важливо берегти культуру та нашу спадщину.

Чи важко доносити іноземцям правду щодо війни в Україні? 

Взагалі, особливо тут у Швейцарії, не знаю, як в інших країнах, люди доволі закриті. Вони не сильно цікавляться тим, що відбувається за межами своєї країни, а тим більше якщо це далеко за межами. Вони може знають про сам факт війни, але це все. Бо, наприклад, у мене на роботі багато українців, вони всі між собою розмовляють російською. Тільки я одна з ними українською. І був такий випадок, що мене спитав колега: «Якою мовою розмовляють в Україні?». Я звісно відповіла: «Українською», а він здивувався, бо думав, що всі розмовляють російською. Я тоді пояснила про мовне питання. Загалом доносити до них правду нескладно. Є правда вийняток, якщо людина під російською пропагандою, тоді так, вона не сприйме мене серйозно. 

Як іноземці сприймають правду щодо війни в Україні?

Вони дивуються, бо до 24 лютого ми майже взагалі про себе нічого не розповідали, все за нас робила росія, яка створювала міф про один народ, тому іноземці й думали, що це так і є насправді. Але це добре, що нарешті ми починаємо заявляти на весь світ, хто ми такі, ми – українці. 

Чиєю творчістю ви надихаєтесь, коли пишете патріотичні пісні? 

Мені подобається творчість дуже різних виконавців. З українських це Хас, Tricky Nicki та Артем Лоїк. Але якраз при створенні пісні «Ти послухай!» мене надихнули треки німецьких виконавців. Зокрема пісня  Azo – Mein Vaterland (Bosna Herzegovina). В ній йдеться про війну за незалежність Боснії Герцеґовини. Коли я вперше почула її, то зрозуміла, наскільки схожа їхня ситуація з подіями в Україні. До них теж приходили чужі війська, ґвалтували дітей та жінок. Вони теж билися до останнього, як це зараз роблять наші захисники.

Чи продовжите ви підтримувати Україну допоки не настане перемога?

Звісно продовжу, бо я бачу, на скільки Україна потребує допомоги, після перемоги теж. Бо у нас буде дуже багато проблем. Ми повинні будемо розбиратися з демографічною кризою, повертати своїх людей, боротися й надалі з корупцією та якісно відбудовувати міста і села.

Читайте также


up