Військова і співачка Охтирчанка презентує авторську пісню «Воля»

Військова і співачка Охтирчанка презентує авторську пісню «Воля»

Охтирчанка -  військова і співачка випустила кліп на авторську пісню «Воля», яку присвятила бійцям спецпідрозділу «А» Служби безпеки України. Валерія розповіла, що обрала червень місяць для випуску пісні й кліпу на пісню «Воля» не випадково, а тому що 23 червня – це день заснування українського спецназу «Альфа» Служби безпеки України.

Охтирчанка зазначила, що захотіла приурочити до цього дня вихід пісні, оскільки присвятила пісню «Воля» бійцям, які вже десять років поспіль перебувають на бойових позиціях, виконують найскладніші бойові завдання в умовах війни, проводять блискавичні спецоперації і пліч-о-пліч із військовослужбовцями Збройних  Сил України захищають нашу землю від нападу ворогів.

Авторка пояснила, що завжди цікавилася військовою справою як військовий перекладач і вивчала хронологію війни. Оскільки вона сама приймала участь в АТО в 2014 році, знає, що військовослужбовці спецпідрозділу «А» були першими, хто став на захист територіальної цілісності, державного суверенітету й національної безпеки України в 2014 році. Саме ці захисники першими побачили війну на Донбасі й прийняли удар ворога на себе. Це перші українські воїни, які подивилися в обличчя смерті, адже перші загиблі військовослужбовці у війні на Донбасі – це співробітники ЦСО «А» (Генадій Васильович Біліченко, Аніщенко Олександр Григорович, Лужевський Руслан Михайлович).

«Як всім відомо, зазвичай бійці спецпідрозділу – це не публічні люди. Ми не бачимо їх у ЗМІ, а дізнаємося їх імена тільки посмертно. Це герої, які завжди залишаються за кадром. Тому своєю піснею, я перш за все хочу висловити подяку і захоплення, бойовою звитягою та силою духу, стійкістю та хоробрістю бійців спецпідрозділу ЦСО «А» СБУ. Моєю основою мотивації присвятити пісню саме військослужбовцям ЦСО «А» СБУ став також той факт, що в незалежній Україні жоден співак їм не присвятив жодної пісні. Я вважаю, що це не справедливо. Тому вирішила виокремити український спецназ «А» та вшанувати їх неоціненний вклад в боротьбу за незалежність України таким чином», - розповіла співачка.

Охтирчанка розповіла, що також є режисером відеокліпу, у якому використала кадри виконання бойових завдань захисниками. Співачка пояснила, що надихнулася на написання пісні після підриву Кримського моста, як тільки дізналася про успішну спецоперацію.

«Пісня народилася за лічені хвилини. Я ніколи не пишу пісні, бо вже потрібно створити новий реліз. Це магія, слова й мелодія з’являються за лічені секунди в мене в думках. Так трапилося із піснею «Воля». Я просто уявила собі, яку треба мати мужність, витримку та відвагу, щоб так хоробро діяти в тилу ворога. І в якусь мить почала наспівувати слово «Воля». Напевно, бо саме сила волі й незламності українського духу допомагає нашим військовим у боротьбі з ворогом та захисті нашої держави», - розповіла Охтирчанка.

Військова і співачка розказала, що для кліпу використала фрагменти документального фільму СБУ «Спецоперації перемоги», а згодом планує випустити пісню «Воля» англійською мовою, яка матиме назву «Freedom», щоб слухачі з всього світу пам’ятали про війну в Україні та ціну свободи й демократії.

«Це буде моя друга пісня англійською мовою. Моя дебютна пісня "World, we need peace” мала значний успіх, на мою думку, бо отримала більше десятка перемог  на міжнародних кінофестивалях у Франції, США, Канаді, Італії, Аргентині, Іспанії, де кліп показували в кінотеатрах під час вручення нагород переможцям. Таким чином на мистецьких заходах була змога через призму музики нагадати про війну в Україні. Так як за фахом я перш за все військовий перекладач, вважаю, що моя особиста місія доносити за допомогою мистецтва й музики нашим партнерам важливі ідеї верховенства права, справедливості, рівності та миру через гармонійне поєднання слів та музики. Кожна зернина й шляхетне прагнення дає свої плоди для досягнення нашої спільної мети, тому коли на міжнародній політичній арені нас не хочуть слухати, можна спробувати заспівати в музичному віртуальному просторі», - поділилася військова.

Охтирчанка додала, що сподівається, що пісня «Воля» надихатиме бійців елітного спецпідрозділу на «А» на успішну реалізацію нових бойових задач, а пересічних громадян на єдність та стійкість у боротьбі з окупантом.

Читайте также


up