29.08.2024
Новини в Україні
eye 579

Харків відзначив 370-річчя великим оперним концертом «Харків об’єднує серця!»

Харків відзначив 370-річчя великим оперним концертом «Харків об’єднує серця!»

З нагоди Дня міста незламний Харків вітали світові оперні зірки. Людмила Монастирська та Олег Злакоман заспівали у великому концерті «Харків об’єднує серця!»

     27 серпня у Харкові, з нагоди Дня міста, якому виповнилося 370 років відбувся великий концерт зірок опери «Харків об’єднує серця!»

    Xарків – одне з найбільших українських міст, яке з перших хвилин повномасшта6ного вторгнення кожного дня знаходиться під постійними о6стрілами. Попри всі намагання ворога кожного дня закошмарити містян ракетами, KAБами та БпЛа, – в місті вирує життя. Скільки б не 6уло складно, страшно і 6оляче, – люди живуть, працюють, волонтерять і прагнуть мистецтва, як найвищого засо6у рефлексії та підтримки.

     Географія розташування міста, його 6лизькість до позицій ворога створює у Xаркові осо6ливу атмосферу. Тому святкування Дня міста Харкова має особливе значення. Харків’яни знають, що відкладати життя на потім неможна! «… Xаркову важко, але Xарків живе, – зазначає харківській поет Іван Сенін, – В місті залишилися ті люди, які хочуть тут жити, вони розуміють всі ризики, але місто хоче жити зараз. Для 6агатьох відвідування концерту чи театру таке ж життєвонео6хідне, як похід до супермаркету!».

       Концерт пройшов у межах проєкту «Харків об'єднує серця!» і  був презентований спільно Схід Опера та Харківською міською радою за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

      У великому концерті зірок опери «Харків об'єднує серця!» заспівала легенда оперної сцени, народна артистка України Людмила Монастирська. Її фантастичний голос звучить на найпрестижніших сценах світу: Teatro alla Scala в Мілані, Metropolitan Opera у Нью-Йорку, Королівському театрі Covent Garden у Лондоні… Партнером Людмили Монастирської на сцені  у Харкові, – став провідний тенор Національної опери України Олег Злакоман.

      Зірки виступили у супроводі симфонічного оркестру Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка під батутою головного диригента Одеського національного академічного театру опери та балету Василя Коваля та хору Схід Опера під орудою головного хормейстера Олексія Чернікіна.

       До програми концерту увійшли кращі зразки світової оперної класики та української музики.

       Приїзд до Xаркова зірок такого масшта6у й у такій складній ситуації продемонстрував харків'янам, що вся Україна підтримує їх і ця підтримка надзвичайно важлива сьогодні для зміцнення морального духу спільноти Xаркова.

       Створення професійного запису великого концерту зірок опери «Харків об’єднує серця!» дозволить поширити цю подію на місцевих та всеукраїнських інформаційних платформах, а також згодом й на європейських.

     Місту-Герою Харкову – слава!

Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Українського культурного фонду

Читайте также


up