​День Збройних Сил України. Рок версія

​День Збройних Сил України. Рок версія

6 грудня 2016 року у приміщенні Центру культури і мистецтв Національного авіаційного університету відбувся благодійний концерт присвячений 25-річниці Збройних Сил України.

Концерт проводився для військовослужбовців Збройних Сил України, членів їх сімей, ветеранів АТО та мешканців м. Києва. Програма музичної частини була підготована Заслуженим академічним оркестром України Зразково-показовим оркестром ЗСУ. У концерті на благодійних засадах взяли участь українські рок-гурти та солісти: Світлана Тарабарова, «Тінь сонця», «Вій», «От Вінта», «Брати Гадюкіни», «Багіров бенд».

Першим з рок-гуртів на сцену вийшов heavy-folk гурт «Тінь Сонця». Хлопці виконали гімн ОУН "Зродились ми великої години". Також прозвучали життєствердні пісні з нового альбому «Буремний край», такі як «Громом і вогнем» та одна з улюблених композицій шанувальників - «Меч Арея». Закінчили виступ легендарною композицією «Козаки», яка за підсумками народного голосування стала музичною візитівкою збірної України з футболу на Євро-2016 у Франції. До того, ця ж пісня є знаковою під час виходу на ринг уславленого українського боксера Олександра Усика. Приємною несподіванкою була поява першої скрипальки гурту – Соні Рогальської, яка радо підтримала колектив на цьому концерті виконавши свою партію в цій прославленій пісні.

«Виступити в супроводі військового оркестру ЗСУ було для нас справжнім викликом! Та вийшло ніби непогано! Неймовірно приємно було вітати наших військовиків з такої почесної сцени! Захоплюючий досвід, море емоцій та безмежна вдячність всім організаторам, оркестрантам та чудовому диригенту і аранжувальнику Школовому Борису Борисовичу! Особливу подяку висловлюємо нашому другу Аріславу Пастернаку, який насправді був ініціатором всього цього дійства!» - поділилась враженнями офіційна спільнота гурту «Тінь Сонця».

Ведуча вечора, Анна Заклецька, написала на своїй сторінці у Facebook: «Це був неймовірний, теплий вечір, попри снігопад та морозну погоду. Кожний артист, що виходив на сцену, вкладав душу, любов, щиру повагу та вдячність у кожну ноту, кожне слово, кожні погляд, посмішку, жест... дві з половиною години - на одному диханні! І лірика, що глибоко торкала душу, і неймовірні драйв та життєствердність, і козацький рок, і містичні мелоси, доповнені філософськими текстами... легкість та натхнення, наповнення та окриленість - ось враження та відчуття після концерту, спілкування з артистами, глядачами, оркестром. Окреме враження - теплі та дружні взаємовідносини між військовослужбовцями різних чинів та всередині оркестру, а ще відвертий кайф та драйв музикантів оркестру від виконання легендарних "Тернополя" та "Карпати програли в футбол", "Кохайтеся чорнобриві", "Їхали козаки"... самодостатність, потужність, професіоналізм, позитив у всьому - це про нашу армію, про артистів Заслуженого академічного оркестру України, зразково-показового оркестру ЗСУ, про кожного, хто долучився до організації сьогоднішнього дійства. Україні бути! Слава Україні і Героям Слава!

Організатори заходу, Центр морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України та Військово-музичне управління Збройних Сил України задоволені таким концертом та в якості вдячності вручили пам’ятні грамоти гуртам та виконавцям.


Читати також