Другий книжковий фестиваль пройшов у Черкасах

Другий книжковий фестиваль пройшов у Черкасах

Три дні у Черкасах тривало справжнє свято. 58 видавництв, більше 100 подій, 150 учасників та 10 тисяч відвідувачів - таким був Черкаський книжковий фестиваль. Організаторами заходу виступила МГО "Книжковий маестро".

Завдяки фестивалю до Черкас завітали письменники та інші гості з багатьох міст України: Києва, Харкова, Полтави, Івано-Франківська, Львова, Тернополя, Рівного та інших.

Черкащани раді були зустрічі з Василем Шклярем, який презентував свій останній роман "Троща", Оксаною Забужко, яка розповіла про повернення класиків, Максом Кідруком, який розповідав про свою подорож Україною "100 міст НОІМ" та багатьма іншими письменниками.

Окрім зустрічей для дорослих дітям теж було де "відірватися". Так, своїм приїздом порадувала письменниця Наталія Щерба, яка заполонила серця юних читачів завдяки книгам "Часодії", "Лунастри" та "Чароділ" та зібрала одну з найбільших черг за автографом. Менші дітлахи разом з перекладачем серії книг "Коти-вояки" Катериною Дудкою уявляли себе котиками та вигадували нові чудернацькі імена пухнастих.

Окрім презентації книг на фестивалі проходили лекції на теми бізнесу, методів пошуку ідей, про те, як подолати страх писати тощо. А ще у рамках фестивалю відбулися поетичний та мирний батл «Книгарні&покупці. У кожного своя правда», де учасники презентували свою творчість та обмінювалися досвідом.

В останній день фестивалю відбувся благодійний аукціон, на якому продавалися картини відомого художника-ілюстратора видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-ги" Владислава Єрка. Після його проведення 10 робіт будуть подаровані дітям загиблих АТОвців.

- Із впевненістю можу сказати, що фестиваль вдався, - зазначила очільниця Черкаського книжкового фестивалю Людмила Фіть. - Видавництва та учасники задоволені великою кількістю відвідувачів. А самі відвідувачі ставали в чергу, щоб написати приємні слова вдячності про наш захід, до якого долучилася вся Україна. Не можу не відмітити й організацію фестивалю. Цього року ми згуртованіші, і, як наслідок, якіснішою була наша робота.


Читати також