Фестиваль Ше.Fest зареєструвався на Спільнокошті

Фестиваль Ше.Fest зареєструвався на Спільнокошті

Український фестиваль Тараса Шевченка зареєструвався на краудфандинговій платформі Спільнокошт. Цього разу організатори планують за 100 днів зібрати 100 тисяч гривень.

«Кожного року наступає цей піднесений момент, коли наша команда реєструється на краудфандинговій платформі Спільнокошт - колективне фінансування проектів. Для нас важливо, що співучасником і доброчинцем нашого фестивалю може стати кожен. Таким чином ви голосуєте українською валютою за свій улюблений фестиваль», - коментує одна із організаторок Юлія Капшученко-Шумейко.

Цього року фестиваль відбудеться 18-19 серпня, традиційно в селі Моринці Звенигородського району Черкаської області, на батьківщині Тараса Шевченка.

Для відвідувачів фестивалю вдень і вночі працюватимуть декілька локацій. З головної музичної сцени лунатимуть виступи сучасних українських гуртів. Також у програмі п'ятого ШЕ.FEST - екскурсії, майстер-класи з хенд-мейду, книжковий ярмарок, виставка народних майстрів та художників. Кожен бажаючий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись у наметовому містечку поблизу Моринців.

Лозунг цьогорічного фестивалю — “Талант бути вільним”. Організатори вважають, що Шевченко, незважаючи на непросту життєву історію, мав унікальний дар, — бути вільним. Цитата Тараса Шевченка, що ляже в основу фестивалю цього року:

"І возвеличимо на диво
І розум наш, і наш язик..."

Також наша команда створила відео з краєвидами Моринців, які вже починають чекати на п’ятий ШЕ.FEST.


Читати також