Фестиваль «Львівські зустрічі»

Фестиваль «Львівські зустрічі»

З нагоди відкриття III Міжнародного хорового фестивалю “Львівські зустрічі”

10 травня о 15:00 перед будівлею Львівського органного залу (вул. С. Бандери, 8) відбувся брифінг з нагоди відкриття III Міжнародного хорового фестивалю “Львівські зустрічі”. Про фестиваль журналістам та журналісткам розповіли директорка Муніципального хору “Гомін” Олеся Дутко та мистецький керівник фестивалю Руслан Вишенко. Під час брифінгу журналісти та перехожі мали унікальну нагоду почути мелодійний спів трьох львівських хорів: Львівського муніципального хору “Гомін”, народного камерного хору “Жайвір” та мішаного хору студентів Львівського музичного коледжу ім. С.Людкевича, які перенесли усіх присутніх у світ української пісні.

Фестиваль «Львівські зустрічі» - це масштабне музичне дійство, яке щорічно збирає колективи з різних регіонів України та країн Європи. Цьогоріч фестиваль триватиме з 18 по 20 травня у Львові та Винниках. На цьому наголосила Олеся Дутко, директорка Львівського муніципального хору “Гомін”.

Фестиваль Льввськ зустрч

«Ми проводимо цей фестиваль вже третій раз. Для нас важливим є те, що перший фестиваль також проходив у стінах Органного залу. Тоді до Львова приїжджав хор з Італії, з Папської базиліки» - наголосив мистецький керівник фестивалю Руслан Вишенко. За його словами з часу проведення першого фестивалю географія виконавців суттєво розширилася. Цьогоріч на фестиваль приїдуть гості з Івано-Франківська, Тернополя, Києва, Польщі.

Програма концерту дивує різноманітністю колективів та їхнім репертуаром. 18 травня о 19:00 відбудеться офіційне відкриття фестивалю у Львівському органному залі. «Цього року у нас цікавий формат, адже ми святкуємо 15 років у статусі Львівського муніципального хору «Гомін». В перший день буде наш ювілейний концерт, представлення творчого доробку за роки існування» - підкреслює пан Руслан. Окрім колективу-ювіляра, виступатимуть також гурт “LeonVoci”, жіночий вокальний ансамбль “Madrigal voices”, Академічний камерний хор Тернопільської обласної філармонії.

19 травня - у другий день фестивалю - концерт відбудеться о 16:00. Цей день буде насиченішим. У Львівському органному залі виступатимуть Львівський муніципальний хор “Гомін” (Україна), хор “Грація” Львівського коледжу культури та мистецтв (Україна),
Мішаний хор студентів Львівського музичного коледжу ім. С.Людкевича (Україна), Народний камерний хор “Жайвір” (Україна), Український чоловічий хор “Журавлі” (Польща), мішаний хор “Gaudeamus” Молодечненського державного музичного коледжу ім. М.К. Огинського (Білорусь). «Цього дня ми знову виступатимемо на одній сцені з нашим хором-побратимом з Польщі «Журавлі», з яким у нас є величезні спільні проекти у Варшаві та Вроцлаві» - каже мистецький керівник фестивалю.

20 травня організатори запрошують доєднатися до останнього дня дійства, що відбудеться у Храмі Святого Володимира у Винниках (вул. Патріарха Димитрія 2А)і розпочнеться о 16.00.


Читати також