Концерт «Nova Sinfonietta ArtConnect». Львівська філармонія

​Мистецький проект «Nova Sinfonietta ArtConnect». Львівська філармонія. Афіша 2019

23 лютого, на сцені Львівської Національної філармонії, відбудеться унікальна мистецька подія. Вперше на одній сцені виступить одразу два камерних оркестри: один з найвідоміших львівських колективів «Віртуози Львова» та молодий амбітний оркестр з Харкова «Nova Sinfonietta».

Мистецький проект під символічною назвою «Nova Sinfonietta ArtConnect» занурить поціновувачів класики у музику романтизму: повну іронії і жартів Увертюру до оперети Й. Штрауса «Летюча миша», ніжну та світлу «Серенаду для струнних» А. Дворжака, а наостанок, таким собі спеціальним музичним десертом, стане неперевершений Концерт для скрипки і фортепіано з оркестром Ф. Мендельсона.

Творча синергія талановитих музичних колективів доповниться виступами двох провідних солістів Національної концертної агенції «UKR Artists». Перший з них – відомий львівський скрипаль Марко Комонько, концертмейстер Симфонічного оркестру Львівської Національної філармонії та постійний учасник наймасштабніших українських та міжнародних музичних проектів. Талановитий скрипаль - випускник Кельнської Вищої школи музики, виступав з концертами в Південній Америці, Кореї, Японії та майже всіх європейських країнах.

Другий соліст - американський піаніст та диригент українського походження Станіслав Христенко, володар престижного звання артиста Steinway, що виступав з концертами в 20-ти країнах на 4-х континентах, та продовжує інтенсивно розширювати свою гастрольну географію. Музикант є лауреатом більше 30-ти Міжнародних конкурсів піаністів та артистом-резидентом Вашингтонської консерваторії, а також – артистичним директором міжнародного музичного фестивалю «KharkivMusicFest», художнім керівником Камерного оркестру «Nova Sinfonietta». Станіслав Христенко, власне, і виступив автором ідеї проекту «Nova Sinfonietta ArtConnect» – серії концертів харківського камерного оркестру «Nova Sinfonietta», в рамках якої музиканти оркестру виступають спільно з іншими музичними колективами України.

Метою проекту є налагодження та підтримка культурних зв’язків між містами України, а також – творчий обмін між найкращими музичними колективами України. Перший концерт циклу відбувся, символічно, 1 жовтня 2018 року – в Міжнародний день музики, тоді Камерний оркестр «Nova Sinfonietta» виступив спільно з Національним камерним ансамблем «Київські солісти». Під час другого концерту серії, який відбувся вже в грудні 2018 року, музичний колектив «Nova Sinfonietta» виступив спільно з Камерним оркестром Одеської філармонії.

23 лютого, 18:00, Львівська Національна філармонія (вул. Чайковського,7)

Програма:

Йоганн Штраус. Увертюра до оперети «Летюча миша».

Антонін Дворжак. Серенада для струнних.

Фелікс Мендельсон. Концерт для скрипки і фортепіано з оркестром.

Відео:

(Камерний оркестр «Віртуози Львова»)

(Камерний оркестр «Nova Sinfonietta»)

Учасники:

Камерний оркестр «Nova Sinfonietta»

Камерний оркестр «Віртуози Львова»

Солісти:

Марко Комонько (скрипка, Львів)

Станіслав Христенко (фортепіано, США)

Диригент: Станіслав Христенко

Співорганізатори: Львівська Національна філармонія та Національна концертна агенція «UKR Artists»

Інформаційний партнер:

Music Review Ukraine

КВИТКИ ПРОДАЮТЬСЯ У КАСІ ФІЛАРМОНІЇ ЩОДЕННО 11:00 - 19:00

КАСА: (032) 235-89-46


Читати також