Тетяна Рижило. Солодкий літературний конкурс

Портал Експеримент обрав кращі твори для Солодкого літературного конкурсу. Автори, яких ми опублікували на сайті, переходять на наступний етап - читацьке голосування. Автор, який отримає більше лайків, отримає перше місце та солодкий подарунок від порталу Експеримент.

Якщо саме це оповідання вам сподобалося, ставте лайк та робіть репости у соціальних мережах. Саме так ви проголосуєте за свого фаворита. 19 грудня визначимо переможця.


У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Вештаючись у міжряддях магазина, я завмерла біля коробок з цукерками. Чого там тільки не було! Шоколад, трюфелі, праліне (хто зна, що воно таке, але виглядало дуже смачно). Мені згадалось моє невибагливе дитинство, ялинкові подарунки, які приносили батьки із заводу. Ми з братом їли спочатку найсмачніші цукерочки, залишаючи на потім простенькі «смокталки». А ще я досі пам’ятаю, як ми стояли з мамою величезну чергу до кондитерської крамниці «Синій птах», щоб купити декілька подарункових коробок, на презент родичам з іншого міста. Нам не дісталося з тих цукерок жодної, бо то ж було для гостей! І здається це дуже мене травмувало, бо в свої 47 я багато чого не пам’ятаю, а саме цей випадок обділення солодощами, бачу як сьогодні. І коли я подорослішала, одружилася і вже мала дитину, то на день народження замовила своєму чоловіку великий пакет різних батончиків. Таких, щоб були з горіхами, з тягнучою нугою, посипані кокосовою стружкою, шоколадні і политі шоколадом, і щоб все це диво шелестіло фольгою, яскравими обгортками і мало свій особливий запах, який буває тільки у дитинстві, коли ти потрапляєш з мамою до магазину, повного цукерок, яких ніколи в житті не бачив.

Тоді я отримала від чоловіка свій пакет смачного щастя, з величезною вдячністю і абсолютним задоволенням не балуваної дитини. Я все це пам’ ятаю, купуючі найкрасивіші цукерки в золотих обгортках для своєї вже дорослої доньки, бо спогади дитинства і магія солодощів залишилася зі мною назавжди і я буду ділитися цим із своїм дитям, скільки років би мені не було.

Із щирою душею і коханням до світу.

Ваша Підмайстер

Read also


up