27.12.2023
Literature
eye 42

Война. Ден 592

Война. Ден 592. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

09.10.23.
рашистите говорят такива неща на свиканото в ООН събрание, че просто нямам думи. Те, които убиха 6-годишен "неонацист" в Грози и се гордеят с това.
небензя заяви в ООН, че русия е убила много "украински неонацисти", а не цивилни с ракетен удар по село Грози в Харковска област
русия отново свика Съвета за сигурност на ООН, за да "осъди доставката на оръжия за Украйна". В типично руски пропагандистки маниер постоянният представител на руската федерация в ООН васил небензя за пореден път се опита да убеди всички, че руските войски не атакуват цивилни обекти в Украйна, а само използват „високоточно оръжие“, за да унищожават военни обекти.
Припомняме, че руската делегация, използвайки правото на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, многократно призова този орган да „осъди“ доставките на оръжие и военна техника за Украйна.
руските специални служби провеждат кампания за дискредитиране на Украйна в Близкия изток
Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна съобщава, че руската армия вече е предала на терористите от Хамас, заловени по време на военните действия в Украйна, трофейни оръжия, произведени в САЩ и страните от ЕС.
Следващата стъпка, според плана на руснаците, трябва да бъдат фалшиви обвинения на украинските военни, че уж редовно продават западни оръжия на терористите.
Като част от кампанията за дезинформация на кремъл, тези фалшификати трябва да станат основата на редица „разобличаващи публикации“ и „разследвания“ в западните медии.
За убедителност руските специални служби възнамеряват да използват съответните коментари на предателя от украинската гранична служба, старши лейтенант Руслан Сировой, който наскоро избяга в москва.
Поредната провокация на врага е насочена към дискредитиране на Въоръжените сили на Украйна и пълното прекратяване на военната помощ за страната ни от западни партньори.
руснаци обстреляха библиотеката в Херсон
Около 10.30 ч. окупационните войски удрят една от библиотеките.
"вагнер" са подготвяли терористи от Хамас да нападнат Израел, - ЦНС
Част от бойците на военното командване на вагнер, които напуснаха беларус за африкански страни, участваха в обучението и предаването на боен опит на бойците на Хамас, съобщава Центърът за национална съпротива.
Обучението за нападение и използването на малки безпилотни летателни апарати за хвърляне на експлозивни материали се превърнаха в ключови области на обучение за бойците на Хамас. Единствено руснаците от съюзниците на Хамас имат опит с използването на дронове с механизми за унищожаване на вражеска техника. Именно "вагнеровците" го дадоха на бойци на Хамас по време на обучение в африкански страни.
В резултат на вражески обстрел на община Херсон се знае за четирима ранени
Сред тях е и 83-годишна жена. Оказва й се медицинска помощ. Предварителната диагноза е контузия на гърба. Друга жена е с нараняване на крака, съобщи началникът на военната администрация на града Роман Мрочко.

Read also


up