27.12.2023
Literature
eye 42

Война. Ден 595

Война. Ден 595. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
12.10.
руските терористи отново атакуваха Одеска област
Силите за ПВО свалиха 10 "шахеда" над Одеса, но има и попадения.
В района на Измаил са повредени пристанищната инфраструктура и жилищни сгради. На място е избухнал пожар.
Пострадала е 88-годишна жена, която е получила термични изгаряния.
28 вражески дрона са унищожени над Украйна през нощта. руснаците атакуваха Украйна с ударни БПЛА "Шахед" от северна и южна посока - Белгородска област (руска федерация) и от нос Чауда, намиращ се във временно окупирания Крим.
Изстреляни са общо 33 ударни дрона.
При нощния обстрел на Херсонска област има загинали и ранени, сред тях и дете.
руската армия обстреля Чернобаевска и Билозерска област. 70-годишен мъж загина в село Чернобаевка при обстрела.
В Билозерка окупаторите уцелиха частна къща. Мъж и непълнолетно момиче са получили охлузни рани.
Вчера вечерта 53-годишна жена, ударена от ракетата в село Грози, почина в интензивното отделение.
Полицейската криминалистика идентифицира всички загинали в резултат на ракетната атака срещу кафене в Харковска област.
59 души са убити от руснаците с пряк удар от ракета Искандер в село Гроза. Всички жертви са местни жители. Пенсионери, лекари, фермери, учители, предприемачи. Всички са цивилни. Загинаха цели семейства от няколко поколения.
С помощта на мобилни ДНК лаборатории са идентифицирани 19 души. В продължение на 6 дни полицейските криминалисти денонощно събираха проби от роднини, изготвяха профили и търсеха съвпадащи фрагменти.
Единият от загиналите, 60-годишен мъж, е идентифициран от криминалисти с помощта на 20 части от тялото. Още двама души бяха идентифицирани с помощта на лични вещи, извадени от домовете на загиналите, тъй като не са имали преки роднини, за да се сравнят ДНК профилите.
окупаторите отново удариха Херсон: удариха детска болница
руснаците искаха да извършат контролирано изпускане на радиация в окупираната АЕЦ.
„Те искаха изкуствено да създадат причинена от човека катастрофа. Не става дума за взривяване на ядрена централа в смисъл, че всички разбират, че е имало взрив – и радиацията е полетяла във всички посоки. Те искаха да направят нещо много по-интересно там: изкуствено претоварване на системата и контролирано изпускане на радиация.Тоест локализирано само в този район...
Кризисният момент, слава богу, го отминахме. Няма да ви разкривам данните, как и какво е направено за това. Но тази криза засега отмина. Това обаче не премахва въпроса, че ако русия иска да направи нещо подобно отново, тя ще има всички възможности за това“, каза началникът на Главното разузнавателно управление Кирило Буданов.
руските окупатори отново обстрелваха Чернобаевка в Херсонска област.
Починал е мъж на 71 години. Той е хоспитализиран в безсъзнание. Но, за съжаление, той почина на път за болницата. Друг ранен е 70-годишен мъж. Оказана му е медицинска помощ на място. В резултат на тези и предишни "пристигания" са пострадали десетки къщи в селото. Наблюдават се частични проблеми с електрозахранването, - Областна държавна администрация Херсон.
кремъл се опитва да провокира конфликт между Украйна и нейните съседи, като използва държавните граници на тези страни по време на обстрел.
Тоест нашествениците се надяват, че украинските защитници няма да свалят например дронове.
„Но цивилизованите страни, които са наясно с общата ситуация, разбират, че по време на война защитаващата се страна се опитва да спаси живота на своите граждани“.

Read also


up