01.01.2024
Literature
eye 26

Война. Ден 637

Война. Ден 637. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

23.11
руската армия обстрелва предградията на Херсон
"В резултат на вражеското нападение е ранена 51-годишна жена. В момента тя е настанена в болница с взривно нараняване и охлузна рана в крака. По време на обстрела пострадалата е била в стая".
Лекари извадиха фрагмент от руска мина от сърцето на четиригодишно дете
Момичето е ранено по време на минометен обстрел в Херсон.
Лекарите са извадили фрагмента с помощта на неодимов магнит, съобщиха от Института по сърце към МЗ.
Състоянието на момичето е стабилно.
Армиите на европейските страни се готвят за война с русия, - президентът на Чехия
Според президента на Чехия не само неговата страна, но и НАТО възприемат русия като заплаха номер 1 в Европа. Петър Павел подчерта, че е необходимо наистина да се подготвим за такава заплаха.
„Всички армии възприемат тази заплаха реалистично, всички армии се подготвят за възможността за конфликт с висока интензивност в Европа“, каза Павел по време на срещата на президентите на Вишеградската четворка.
руските специални служби участват в блокирането на границата на Украйна с Полша и Словакия
До този извод стигнаха разследващите на информационна агенция Guildhall, след като анализираха партийната принадлежност, сферата на дейност и кръга на общуване на лицата, които са преките организатори на пътните "протести" по западната ни граница.
Рафал Меклер е официалният организатор на блокирането на украинската граница с Полша. Той е собственик на транспортната компания Rafał Mekler Transport и ръководител на клона на проруската партия „Конфедерация на свободата и независимостта“ в Люблинското воеводство. "Конфедерация" е известна с проруските си позиции и възгледи. Нейният лидер Януш Корвин-Мике призова полското правителство да признае окупацията на Крим, сам посети анексирания полуостров и дори се срещна там с местния гаулайтер на руската федерация аксьонов.
В Словакия, съседка на Полша, организатори на акцията за блокиране на границата са активисти на обществената организация „Съюз на автомобилните превозвачи на Словакия“ (UNAS). Блокирането беше подкрепено от антиевропейската дяснорадикална партия "Нашата Словакия". Тази политическа сила е известна с приятелските си контакти с руската федерация и официално се обявява за "възстановяване на приятелските връзки" със страната-агресор.
В Полша вече загинаха двама украински шофьори на камиони, които чакаха да преминат границата
Мъж, роден през 1967 г., е починал тази нощ на паркинга до ГКПП "Кракивец - Корчова". Той е стоял на опашка три дни, за да премине границата, съобщава Укринформ с позоваване на Владимир Михалевич, ръководител на неправителствената организация "Международни автомобилни превозвачи на Украйна".
Освен това на 11 ноември стана известно за смъртта на 54-годишен шофьор на камион от Украйна. Той почина в Полша на паркинг близо до ГКПП "Дорогуск-Ягодин", където също чакаше да премине границата.
Както беше съобщено, полските превозвачи блокираха границата от 6 ноември. Сред основните искания към правителството на Украйна е връщането на отменената със споразумението с ЕС практика за разрешителни за украинските превозвачи до 30 юни 2024 г.
В резултат на нов вражески обстрел в Днепърския район на Херсон са ранени две деца
15-годишно момче и 11-годишно момиче в момента са настанени за лечение с различни наранявания. Оказва им се необходимата медицинска помощ.

Read also


up