07-01-2024 Literature 133

Война. Ден 664

Война. Ден 664. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
21.12
В резултат на нощния обстрел над Херсон бяха ранени 9 души, включително четири деца
На 19 декември около 22:00 ч. въоръжените сили на руската федерация бомбардираха гражданската инфраструктура на града с безпилотни летателни апарати.
Нанесени са щети на граждански съоръжения и жилищни сгради. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от районната прокуратура.
Силите за противовъздушна отбрана унищожиха 18 шахеда над Украйна
Само снощи бяха изстреляни 19 вражески БпЛА.
Силите за противовъздушна отбрана действаха в Одеска, Херсонска, Днепропетровска, Виницка, Хмелницка, Киевска, Черниговска и Кировоградска области.
Херсонска област оцеля при една от най-големите атаки - ДСНС
В Херсон и предградията му руската армия атакува обект с критична инфраструктура, учебно заведение, поща, склад и жилищна сграда.
На територията на предприятието са горяли 6 автомобила и конструктивни елементи на навеса.
По време на гасенето на пожарите пожарникарите трябваше да се оттеглят на безопасни места и да изчакат повторните атаки в укритията.
До сутринта спасителите ликвидираха последствията от вражеския обстрел.
руската пропаганда планира да маскира каналите си в Telegram като украински
Врагът е разработил план за създаване на Tелеграм канали за украински региони или военни бригади с обратна връзка. Така врагът се опитва да събира информация от украинците – съобщава Центърът за борба с дезинформацията.
На първия етап тези канали получават аудитория с развлекателно и информативно съдържание. След това те развиват своите разкази по завоалиран начин.
Бъдете бдителни и спазвайте информационна хигиена!
Си Дзинпин обяви намерението си да засили връзките с русия
"Китай подкрепя руския народ в избора на своя собствен път на развитие... и запазването и умножаването на китайско-руските отношения е стратегически избор на двете страни, основан на фундаменталните интереси на техните народи", каза китайският лидер.
„През първите единадесет месеца на тази година двупосочната търговия между Китай и русия достигна 200 милиарда щатски долара, което показва силната стабилност и широките перспективи за взаимноизгодно сътрудничество между двете страни“, каза Си по време на среща в Пекин с руският министър-председател мишустин
путин фактически обяви война на Казахстан и Молдова, - Данилов
„В момента има такива настроения в русия, че уж успяха във всичко, че спечелиха, и ще продължат да обявяват война на други страни.
Между другото, на 18 декември путин подписа Указ 962, който на практика обявява война на Казахстан и Молдова и слага край на отношенията с Беларус.
Когато той казва, че всички граждани на тези страни могат да получат паспорти на руската федерация и съответно след тази процедура, както се случи в Крим, те ще кажат, както на територията на Донецка и Луганска област, че ще защитават гражданите които общуват на руски, които имат руски паспорти“, каза Алексей Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана.

Read also