07.01.2024
Literature
eye 160

Война. Ден 665

Война. Ден 665. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

21.12
През нощта силите за противовъздушна отбрана унищожиха 34 шахеда над Украйна
Бяха изстреляни общо 35 атакуващи дрона, които атакуваха на вълни по различно време, между 20:00 часа на 20 декември и 03:30 часа на 21 декември.
Противовъздушната отбрана работи в Киевска, Днепропетровска, Виницка, Черкаска, Херсонска, Запорожка, Николаевска, Хмелницка, Сумска, Полтавска, Черниговска и Кировоградска области.
руската армия удари Никопол: двама бяха убити
Окупаторите атакуваха града с тежка артилерия, като убиха две жени - на 60 и 46 години, съобщи ръководителят на района Сергий Лисак.
Пострадал е и 86-годишен мъж. Повредени са 4 частни къщи и 3 стопански постройки, както и електропроводи.
 12-годишно момиче от Луганска област почина след възстановяване в руския тюмен, още 100 деца са хоспитализирани
В момента те са в болница в Саратовска област. Повече от 30 от 125 деца са с повишена телесна температура, съобщи ръководителят на Луганската ОВА Артем Лисогор.
Всички са прегледани, направени са изследвания и се прави опит за поставяне на диагноза.
12-годишно момиче от Луганск изгуби съзнание във влака - не успяха да я спасят.
„Тези деца се връщаха от тюмен, където бяха на рехабилитация. Не през лятото, не в Краснодарския край например, а в тюмен през декември“, подчерта Лисохор.
руснаците удариха с въздушни бомби мините на Торецк в Донецка област: трима цивилни бяха убити, още петима бяха ранени
Две бомби удариха територията на една от мините в Торецк. Един човек е загинал, други двама са ранени. Мината е без ток. Под земята са били 32 миньори, те вече са извадени на повърхността.
Още две авиационни бомби са ударили територията на друг рудник. Двама души са загинали, трима са ранени. В резултат на ударите са повредени административни сгради и оборудване, - съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко.
Президентът на Чехия: Само Украйна и русия могат да говорят за умора от война
„В нашите страни можем да кажем, че сме свикнали с тази война, но не сме уморени. Нашите градове не са бомбардирани, нашите граждани не са убити. Нашата единствена тежест по отношение на помощта на Украйна е приемането на бежанци и определено намаляване на комфорта.Ние не чувстваме страдание“, – подчерта Петър Павел.
В същото време според него, ако някои политици са "толкова безотговорни, че да използват инфлацията или растящите цени на енергията, за да настроят избирателите срещу помощта за Украйна, ще имаме проблеми в Европа".
„Трябва да имаме смелостта да кажем на нашите съграждани, че помощта към Украйна е в наш интерес“, каза чешкият президент.
руската федерация заплашва със "симетричен отговор" в случай на конфискация на нейните замразени активи в Европа
„Ако се приеме такова решение, тогава ще има напълно симетричен отговор от руската федерация. Ние също имаме достатъчно активи, които са замразени тук... това са нашите задължения по отношение на книжа, дивиденти, тези, които съставляват задълженията ни към чужди контрагенти от недружелюбни страни“, каза министърът на финансите на руската федерация антон силуанов.
И сега в момента отново са изстреляни дронове и ракети над половината Украйна, включително столицата...

Read also


up