07.01.2024
Literature
eye 159

Война. Ден 666

Война. Ден 666. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
22.11
Във временно окупираната територия на Херсонска област руски военни убиха дете пред очите на семейството му.
Прокудин получава съобщение от общността на левия бряг, че окупаторите са убили ученик от осми клас на 20 декември.
„Направиха го точно пред семейството му. Ужасна ситуация...“, каза Прокудин.
По негова информация момчето е минавало отнякъде и сякаш е снимало нещо. Войниците на руската федерация заловиха детето, върнаха го у дома и го застреляха.
„Има декларация от директора на училището до полицията. Ще се свържем с комисаря по правата на човека и всички други органи, за да отчетем този факт".
Според прокуратурата убийството на непълнолетно момче е извършено в Каховски район на Херсонска област. Служителите на реда започнаха досъдебно производство по факта на нарушение на законите и обичаите на войната, съчетано с умишлено убийство (част 2 на член 438 от Наказателния кодекс на Украйна).
Над Украйна през нощта силите за противовъздушна отбрана унищожиха 24 от 28 атакуващи БпЛА, изстреляни от руснаците
„Шахеди“ са свалени в Киевска, Одеска, Николаевска, Херсонска, Житомирска, Ровенска и Хмелницка област.
путин загуби Украйна завинаги, - Столтенберг
С пълномащабната инвазия руският президент се опита да попречи на Украйна да се присъедини към НАТО и Европейския съюз, но след две години война Украйна е „по-близо до НАТО и ЕС от всякога“, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за ДПА
„Украинците показаха, че са способни да се защитават, да отвръщат на удара, особено когато получават оръжия от Германия и много други страни от НАТО“, подчерта Столтенберг.
Той също така призова за силно продължаване на подкрепата за Украйна и за проучване на възможността за предоставяне на Киев на повече отбранителна техника чрез изменение на съществуващите споразумения с трети страни.
„Като цяло трябва да увеличим производството си, за да помогнем по-добре на Украйна и да се защитим по-добре“, - обобщи генералният секретар.
Един загинал и петима ранени в резултат на вражески обстрел в Донецка област
Днес в 13.10 ч. руската армия нанесе въздушен удар по жилищните квартали на Торецк с помощта на КАБ-500. 54-годишна жена и трима 60-годишни граждани са с охлузни рани.
Освен това нашествениците хвърлиха авиационна бомба върху село Катериновка, област Краматорск. От удара е загинал 72-годишен мъж.
Противникът също е обстрелвал с артилерия Курахово и село Антоновка в Покровски район, в резултат на което са ранени двама мъже.
От взривовете са нанесени щети на многожилищни и частни къщи, лек автомобил и административна сграда.

Read also


up