07.01.2024
Literature
eye 172

Война. Ден 668

Война. Ден 668. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
24.12
14 дрона бяха свалени над Украйна тази нощ
Общо руснаците изстреляха 15 "шахеди".
Военновъздушните сили на Украйна унищожиха 14 безпилотни самолета-камикадзе в Николаевска, Кировоградска, Запорожска, Днепропетровска и Хмелницка области.
През нощта руските терористи удряха центъра на Херсон - има жертви
Семейство - 87-годишен мъж и 81-годишната му съпруга загинаха при попадение на вражески артилерийски снаряд в жилищна сграда.
54-годишен мъж от Херсон е получил взривна травма, контузия и нараняване на крака.
Също така в централната част на града, по време на разбора на развалините, спасителите откриха телата на още двама загинали, мъже.
През нощта руските ВВС обстрелваха Харковска област
Около 02:40 часа противникът обстрелва с. Подсреден - пострадали са 2-ма мъже на 34 и 65 години. Пострадалите са настанени в болница с охлузни рани. Състоянието им е среднотежко.
В Херсонска област руски военни хвърлиха взривно устройство върху човек от дрон
В резултат на атаката над село Станислав, 70 годишен негов жител е починал на място, съобщават от Националната полиция.
"путин няма да спре, съществуването на ЕС е заложено на карта", - Жозеп Борел
Според първия дипломат на ЕС Европа трябва да се подготви за конфликт с висока интензивност за дълго време.
„русия никога не е успяла да стане нация. Тя винаги е била империя с цар, със Съвети, а сега и с путин. Това е константа на русия, нейната политическа идентичност и в резултат на това заплаха за нейните съседи - специално за нас.
Ако не променим бързо курса, ако не мобилизираме нашите възможности, това ще позволи на путин да спечели войната в Украйна...Той е решил да продължи войната до окончателната победа“, каза Борел в интервю за Guardian.
армията на руската федерация използва химическо оръжие на левия бряг на Херсонска област
руснаците отново нарушават законите за водене на война, използвайки новата тактика за "пускане на гранати К-51 от безпилотни самолети" по украинските позиции.
Тези аерозолни гранати са пълни с дразнещия газ CS (2-хлоробензалмалононитрил), вид сълзотворен газ (RCA), според Института за изследване на войната.
И разбира се, на Света вечер рашистите продължават атаките си с минохвъргачки и ракети....  Кървави празници, а и наше ежедневие.

Read also


up