07.01.2024
Literature
eye 183

Война. Ден 669

Война. Ден 669. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

25.12
28 атакуващи БПЛА, 2 въздушни ракети и 2 бойни самолета бяха унищожени над Украйна тази нощ
Общо врагът атакува с 31 "шахеди", които бяха свалени в Одеска, Херсонска, Николаевска, Донецка, Кировоградска и Хмелницка област.
Унищожени са и управляема авиационна ракета Х-59 в запорожско направление и противорадиолокационната ракета Х-31П, изстреляна от акваторията на Черно море.
Освен това ВВС унищожиха 2 самолета на противника: един Су-34 в Донецка област (за което беше съобщено вечерта) и един Су-30СМ над Черно море.
Все повече руски войници симулират атаки и се предават на групи
Това съобщи в ефира на телемарафона Александър Щупун, говорителят на обединения пресцентър на Силите за отбрана на таврийското направление.
„Трябва да се отбележи, че цели групи руски войници започнаха да се предават. Една от причините, поради които врагът прави това, е, може да се каже, нечовешкото отношение на командването. Защото за отказ да се предприемат безсмислени атаки или за други нарушения , офицерите ги събличат голи – това е през зимата – и ги вкарват така в студени ями, бият ги и ги заплашват с разстрел“, каза той.
руските окупатори вече унищожиха трета база за хуманитарна помощ в Херсон за няколко дни
Това съобщи в коментар за Общественото радио командирът на Херсонския областен отряд за бързо реагиране на Червения кръст Микола Тараненко.
Според Тараненко окупаторите два пъти са уцелвали складовете на други организации, но последно са унищожили склада за хуманитарна помощ на Червения кръст.
„Бият с шахиди, бият на мерник. Например три шахида влетяха в нашия склад, всичко изгоря“, каза той.
Тараненко добави още, че руснаците са преминали към балистика, от която е трудно да се скрият.
След като свалиха 5 вражески военни самолета за седмица, руските пилоти трябва сами да направят избор дали да продължат да участват във войната срещу Украйна, - Володимир Зеленски
„Всеки руски пилот трябва да направи ясен избор за себе си – дали да продължи да участва в тази война. ПВО ще става все по-силна. Още повече, когато получим допълнителни системи, които вече са договорени, и F-16“, подчерта президентът във вечерното си обръщение.

Read also


up