19.01.2024
Literature
eye 31

Война. Ден 671

Война. Ден 671. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

27.12
През нощта над Украйна бяха унищожени 32 дрона-камикадзе
Регистрирани са общо 46 изстрелвания на "Шахед-136/131".
ППО-то работи в областите Николаев, Одеса, Херсон, Днепропетровск, Виница, Запорожие, Хмелницки и Кировоград.
В резултат на нощна атака на БЛА в Одеска област загина 1 човек
Един от 12-те свалени дрона е паднал върху селски къщи в предградията на Одеса - 1 човек е загинал, 3-ма са ранени, включително 17-годишен тийнейджър, съобщиха от южните отбранителни сили.
Тази нощ руснаците убиха един жител на Херсонска област
Това е станало в резултат на нападение на окупаторите на територията на научноизследователска институция в Херсонска област.
Убити и ранени в резултат на нападение на окупаторите над Бериславски окръг
На 27 декември около 08:05 руски военни атакуваха болницата с дрон - на входа на лечебното заведение 47-годишен служител на институцията получи осколочно нараняване на меките тъкани на бедрото и долната част крак.
На 26 декември около 23.00 часа на пътя между гр. Берислав и с. Новоберислав окупаторите хвърлиха експлозиви от безпилотен летателен апарат върху цивилен автомобил. 59-годишният водач е починал.
От началото на мащабната война русия е използвала 465 химически атаки
В същото време динамиката на химическите атаки се увеличава. Така само за един ден, на 19 декември, русия извърши 8 атаки с химически вещества.
"Следващата година на фронта може да бъде още по-трудна".
За сегашната ситуация на фронта той каза, че тя не е в безизходица, но е трудна, защото руснаците са активни на всички фронтове.
„Колкото по-близо сме до постигането на основната цел да достигнем нашите граници, ще бъде още по-трудно“.
Той също така добави, че русия възнамерява да превземе Авдиевка поне до края на тази година и нарече по-амбициозната цел на руснаците „да навлязат в административните граници на Донецка и Луганска област и да завземат териториите, загубени от руснаците по време на нашето настъпление в Запорожка посока." .
руснаци разстрелват украински пленници
"Според разследването, руски военнослужещи са пленили трима украински защитници през декември 2023 г. близо до Роботин, Запорожка област. Час по-късно, в нарушение на член 3 от Женевската конвенция за отношението към военнопленниците, окупаторите са ги застреляли".
Ще припомним, че на 2 декември беше регистриран и фактът на разстрела на двама наши войници, предали се край Степовой.
„Американски сатанисти“ и „изконно руски земи“: специалните служби на кремъл пуснаха нов вектор за лъжи
Информационната атака под формата на масово изпращане на SMS е насочена срещу украинци, намиращи се в различни страни по света. Неговата цел е да сплаши, деморализира и дезорганизира нашите сънародници, отбелязват от ГУР.
Посланията са създадени в стилистиката на лубянските лингвисти: до клишето за необходимостта от „заедно възраждане на Киевска Рус, за да навредим на враговете“ има фрази като „защитете себе си и близките си“ или „спасете живота на хората“ – кремълска пропаганда и заплаха в едно изречение.
От Главното разузнавателно управление добавят, че освен провокативното съдържание с призив да се помогне на москва да изгони „американските сатанисти“ от „изконно руската земя“, руските разузнавачи добавят циничното: „от русия с любов“.
Северна Корея е доставила на русия около половин милион снаряда
Северна Корея не само не е намалила, но може дори да е увеличила доставките си на боеприпаси, след като разузнавателните агенции на САЩ и Южна Корея заявиха през есента, че е започнала да доставя на русия оръжия за използване във войната срещу Украйна.
Това се доказва от сателитни снимки, записващи движението на контейнери между корейското пристанище Раджин и село Дунай в Приморския край, съобщава Bloomberg.

Read also


up