19.01.2024
Literature
eye 50

Война. Ден 672

Война. Ден 672. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

руснаци обстреляха село Глушкивка в Харковска област
Пострадала е 72-годишна жена, която е настанена в лечебно заведение. Една къща е разрушена, три са повредени.
русификацията на временно окупираните територии на Украйна продължава: окупаторите събраха 10 000 руски книги за библиотеките на Мариупол
В Мариупол "прочистват" библиотечните фондове от украиноезични книги. Класическата и модерна литература попада под определението „екстремистка“ и се елиминира. По предварителни оценки нашествениците са унищожили 180 000 книги в Мариупол. Вместо това оцелелите библиотеки и училища се пълнят със собствени книги, за да се русифицират мариуполци.
„Училищата получават руски учебници, а библиотеките се пълнят с рускоезични автори. Малогвардейци от Република Адигея събират книги за жителите на Мариупол в рамките на кампанията „Книгите на Донбас“. Те вече са събрали 10 000 книги“.
руската артилерия обстреля през деня село Биленке в Запорожка област
Двама мъже са загинали, а други трима са ранени, съобщи шефът на ОВА Юрий Малашко.
*Главнокомандващият на армията на Холандия заяви, че страната и обществото трябва да се подготвят за война с русия*
Според Мартин Вайнен, който ще се пенсионира на 1 януари 2024 г., Хага трябва да последва примера на Швеция, Финландия и балтийските страни, тъй като те граничат с руската федерация или са близо до нея, така че са по-добре подготвени за избухването на война.
"Холандия трябва да разбере, че цялото общество трябва да е подготвено за нещо, което да се обърка. Не трябва да мислим, че сигурността ни е гарантирана само защото сме на 1500 километра от тях", каза Уайнен и добави, че цивилното население трябва да има храна и запаси от питейна вода в случай на спешност.
Висшият генерал предупреди, че руската федерация продължава да се засилва, така че е необходима силна армия като възпиращ фактор.
"Има само един език, който русия разбира, и това е езикът на силната армия", каза той, подчертавайки важността страната да премахне недостига на кадри в армията.
След поредния обстрел на Херсон от руските окупационни войски частично спря електричеството
Това съобщи началникът на военното управление на град Херсон Мрочко.
В момента рашистите изстреляха дронове камикадзе над Украйна. Взривове в Одеса, гори многоетажна сграда с хора...

Read also


up