19.01.2024
Literature
eye 54

Война. Ден 674

Война. Ден 674. Khrystia Vengryniuk

Khrystia Vengryniuk

 
30.12
Вече 39 станаха жертвите на масираната атака срещу Украйна на 29 декември. 150 бяха ранени... Разчистванията на отломките продължават....
руското външно министерство отказа да даде обяснение на Полша относно ракетата, нарушила въздушното пространство на страната
Временният шарже д'афер на руската федерация андрий ордаш, след като беше извикан в Министерството на външните работи на Полша, нарече всички обвинения "глупости".
„Докато не бъдат предоставени конкретни доказателства, няма да даваме никакви обяснения, тъй като тези обвинения са неоснователни“, каза временният адвокат в коментар за руските медии.
Британското разузнаване прогнозира, че русия ще има повече от половин милион убити и ранени до 2025 г
Разузнаването отбеляза, че Русия вероятно ще се нуждае от пет до десет години, "за да възстанови кохорта от високо обучени и опитни военни части".
„Ако загубите продължат със същия темп през следващата година, то до 2025 г. Русия ще има повече от половин милион убити и ранени за три години война. Това е сравнено със 70 000 загуби на съветския съюз в деветгодишната съветско-афганистанска война“, се казва в доклада.
руската армия обстрелва Антоновка край Херсон, един човек е убит
55-годишен мъж загина от раните си. По време на обстрела той е бил в двора на къщата си, съобщи началникът на ОВА Александър Прокудин.
Днес окупаторите обстреляха Семеновка в Черниговска област, един човек е убит
Повече от 30 къщи и друга цивилна инфраструктура са повредени. За съжаление загина 32-годишен местен жител, каза Вячеслав Чаус, началник на Черниговската ОВА.
В Одеса се увеличи броят на загиналите след вчерашния масиран ракетен удар на руснаците
77-годишен мъж е починал в болницата. Лекарите направиха всичко възможно да го спасят. Той е бил тежко ранен в резултат на удар на вражеска ракета в триетажна сграда в центъра на Одеса. Общо петима души са загинали в града, а над 30 са ранени, каза Олег Кипер, ръководител на OВA.
руските нашественици удариха централната част на Харков
Окупаторите са ударили лечебно заведение, жилищни блокове, магазини и други обществени места, транспорт, каза началникът на ОВА Олег Синегубов.
Към момента лекари оказват помощ на 8 пострадали, всички са настанени в болница, 4 са в средно тежко състояние, 4 са в по-леко, каза той.
Днес в резултат на вражески обстрел на Херсон и предградията му загинаха двама души
По актуализирана информация в резултат на вражески обстрел в Корабния квартал на Херсон е загинала и 59-годишна жена. Тя е била в сграда, която е разрушена, каза шефът на МБА Мрочко.
руските военни обстрелваха днес Авдиевка и село Прогрес в Донецка област, убивайки две жени
В Авдиевка боеприпас попадна в градината близо до къщата на 76-годишна жена, тя почина в двора от осколкови рани.
73-годишна жена, която е била в дома си, е загинала при обстрела в село Прогрес, съобщиха от районната прокуратура.
И сега цяла Украйна обстрелва с ракети и безпилотни самолети от няколко часа. Експлозии в много области. Нашата област също е под въздушна тревога.

Read also


up