Театральна прем’єра «Сто хвилин для двох». Афіша «Дім актора» 2024

Кохання, що долає час і простір: лірична прем’єра від театральної платформи «Дім актора»

Театральна платформа «Дім актора» презентує мелодраматичну прем’єру «Сто хвилин для двох». 12 і 13 жовтня о 17:00 у театрі-лабораторії Vie глядачі побачать першу прем’єру цього сезону.

Незабутнє кохання, останнє кохання, єдине кохання, кохання всього життя… Незліченна кількість назв, проте суть одна – глибоке сильне почуття, що міцно пов’язує двох несхожих людей. Стосунки складаються із взаємодій. Взаємодії – із вчинків та слів. Слова – із дихання. Дихання – із молекул. Усе, що пов’язує героїв вистави, створено з атомів, і нікому невідомо, у що ті атоми в результаті перетворяться.

Це історія кохання Роланда і Маріанни, яка повторюється незліченну кількість разів. Адже одна фраза, сказана мимохідь, може змінити розвиток подій у майбутньому. Стосунки закоханих розвиваються у трьох різних вимірах, у мультивсесвіті, де одна історія може мати декілька варіантів фіналу.

Нову виставу «Сто хвилин для двох» було створено за п’єсою «Сузір’я» британського драматурга і сценариста Ніка Пейна. Творча команда театру продовжує працювати з сучасною британською драмою, як-от на початку року відбулася прем’єра вистави «Самотній захід» за п’єсою оскароносного драматурга Мартіна МакДони.

Робота над новою мелодрамою почалася ще навесні 2024 року, очолила процес режисерка Олега Павлухіна, постановницею пластики і хореографії виступила Євгенія Царегородцєва. І сама історія, і вистава мають свої особливості. Пʼєса поєднує теми кохання та теоретичної фізики, що вже доволі незвично, оскільки наука нечасто потрапляє у фокус драматургії. Вистава стала спільним проєктом для акторів театру-лабораторії Vie і танцівників Театру танцю: вони на рівних відігрують драматичні ролі і виконують танцювальні елементи. Супроводжує виставу лише жива музика – чуттєвий саксофон та ніжні клавіши, – яку виконують музиканти джазового оркестру City big band.

Режисерка вистави Олена Павлухіна про це говорить так: «Новий досвід для усіх: танцівників, акторів і для мене! Глибока, тонка і заплутана п’єса, треба не раз перечитати, аби знайти ті приховані сюжетні лінії. Дуже глибинне розуміння існування людини у всесвіті. Швидкоплинність і мізерність людського життя межує зі значущістю почуттів, обраних рішень та відбитками, які лишають люди своїм існуванням, на молекулярному та атомних рівнях».

Нагадуємо, що глядачі зможуть побачити мелодраму «Сто хвилин для двох» 12 і 13 жовтня о 17:00 у театрі-лабораторії Vie (адреса: о. Хортиця, вул. Наукового містечка, 35).

Тривалість вистави – 100 хвилин.

Вікові обмеження – 16+ (використовується ненормативна лексика)

Додаткова інформація та бронювання за номером +38(095)776-54-32 (Viber, Telegram, WhatsApp).

Read also


up