27.04.2023
Розваги
eye 303

11 головних серіалів квітня: «Баррі», «Зв'язані до смерті» та «Любов і смерть»

11 головних серіалів квітня: «Баррі», «Зв'язані до смерті» та «Любов і смерть»

Представляємо добірку найцікавіших серіалів квітня на порталі Експеримент.

Гризня / Beef

Гризня / Beef

За кілька тижнів до релізу захоплені відгуки почав отримувати новий серіал Netflix «Гризня» — історія про те, як два водії посварилися на дорозі та одержимі помстою один одному. Перший — звичайний роботяга з будівництва (Стівен Ян), другий — забезпечена бізнесвуман (Алі Вонг), проте кожен робить все можливе, щоб насолити кривднику. З такого скетчевого концепту вийшов аж 10-серійний проект, який не тільки не повторюється, а й примудряється здивувати розумними роздумами про пригнічену агресію у сучасному суспільстві та класовий розрив.

Прекрасні дрібниці / Tiny Beautiful Things

Прекрасні дрібниці / Tiny Beautiful Things

«Прекрасні дрібниці» — збірка есе американської письменниці Шеріл Стрейд, відомої за книгою «Дика», за якою у 2014 році зняли фільм із Різ Візерспун. Одноіменний міні-серіал розповість про колумністку Клер (Кетрін Ган), яка погоджується писати для газети невеликі нотатки з порадами про особисте та професійне життя. При цьому, очевидно, сама героїня переживає низку криз: натягнуті стосунки з дочкою-підлітком і шлюб, що тріщить по швах. Слідувати власним порадам складніше, ніж здається.

За океан / Transatlantic

За океан Transatlantic

Твориця трилогії «Німеччина 83-86-89» та «Неортодоксальна» Анна Вінгер повертається з новим міні-серіалом. «За океан» розповість про «Комітет з надзвичайних ситуацій та порятунку» — організацію, яка під час Другої світової війни вивезла з окупованої нацистами Франції понад 2000 біженців. Головні ролі виконали Гілліан Джейкобс та Корі Столл. Сподіватимемося, що, на відміну від «1899» — іншого серіалу про біженців, які перетинають на кораблі Атлантичний океан, — «За океан» виправдає покладені очікування.

Останнє, що він сказав мені / The Last Thing He Told Me

Останнє, що він сказав мені / The Last Thing He Told Me

Компанія Різ Візерспун Hello Sunshine купує права на екранізації літературних бестселерів — за останні 10 років вони вже випустили «Дику», «Велику маленьку брехню» та ще десяток популярних серіалів. Цього місяця на глядачів чекає одразу два нові проекти: згадані «Прекрасні дрібниці» на Hulu та «Останнє, що він сказав мені» для Apple TV+. Міні-серіал розповість про Ганне (Дженніфер Гарнер), яка змушена доглядати 16-річну падчерку (Енгаурі Райс) після того, як її чоловік (Микола Костер-Вальдау) зник, звинувачений у розтраті великої суми грошей. Героїня знаходить конверт із 600 тисячами доларів і разом із дівчинкою-підлітком намагається розібратися у події.

Дивовижна місіс Мейзел / Marvelous Mrs. Maisel

Дивовижна місіс Мейзел Marvelous Mrs. Maisel

Із заключним п'ятим сезоном повертається «Дивовижна місіс Мейзел» — один із головних комедійних серіалів останнього десятиліття, який у четвертому сезоні дещо зменшив оберти, отримав прохолодний прийом преси та залишився без премій «Еммі». Подивимося, чи виправлять ситуацію фінальні епізоди, які творці називають лебединою піснею всього серіалу. Відомо, що в п'ятому сезоні на глядачів чекає аж дев'ять епізодів, а сюжет буде побудований навколо останніх кроків Мідж (Рейчел Броснаген) на шляху до слави та популярності.

Баррі / Barry

Баррі Barry

Ще одне завершення без п'яти хвилин культового комедійного серіалу, що магнітом збирав головні телевізійні нагороди. Наприкінці третього сезону найманий вбивця і за сумісництвом актор Баррі (Білл Гейдер) оступився і потрапив до рук поліції, тож нові епізоди розпочнуться у в'язниці. Подивимося, як Баррі вибереться з ув'язнення, а головне, до чого приведе дорога з трупів. Великий сюрприз для фанатів Гейдера — актор особисто зрежисував усі вісім епізодів четвертого сезону та остаточно перетворив серіал на один із головних авторських телепроектів сучасності.

Дипломатка / The Diplomat

Дипломатка The Diplomat

Дебора Кан — сценаристка та продюсерка кількох найважливіших серіалів ХХІ століття, серед яких «Батьківщина», «Західне крило» та «Анатомія Грей». 2022 року вона підписала ексклюзивну угоду з Netflix — її першим проектом для стрімінгового гіганта стане політична драма «Дипломатка». Проект розповість про співробітницю американського уряду Кейт (Кері Рассел), яку у розпал міжнародної кризи призначають дипломаткою та відправляють до Великобританії. Героїня розуміє, що не підходить для посади. Через можливе фіаско її шлюб та кар'єра опиняються під загрозою.

Місіс Девіс / Mrs. Davis

Місіс Девіс Mrs. Davis

Якщо ви замислювалися, де Деймон Лінделоф пропадає після «Хранителів», то знайте: сценарист працював над новим серіалом разом з Тарою Ернандес («Теорія великого вибуху»). Проект розповість про монашку Сімону (Бетті Гілпін), яка вирушає у масштабну подорож, щоб зупинити штучний інтелект під назвою «Місіс Девіс». Перші глядачі відзначають, що вийшла дуже дивна і ні на що не схожа суміш наукової фантастики та абсурдної комедії, творчості «Монті Пайтон» та романів Курта Воннеґута.

Зв'язані до смерті / Dead Ringers

Зв'язані до смерті / Dead Ringers

Хвиля ребутів і сіквелів дісталася і до Девіда Кроненберга — у квітні відбудеться реліз серіального, гендерваснутого ремейку психологічного боді-хорору «Зв'язані до смерті». Не поспішайте обурюватися — є ймовірність, що на нас чекає щось варте. По-перше, за проект відповідає сценаристка «Нормальних людей» та «Спадкоємців» Еліс Бірч. По-друге, головну роль виконала Рейчел Вайс. Актриса зіграла близнючок-гінекологів, які намагаються модернізувати систему жіночої охорони здоров'я, а у вільний час люблять ділити між собою чоловіків та наркотики. Ну і насамкінець ще дві важливі причини звернути увагу на шоу: буде лише шість епізодів, частину з яких зняли Шон Дуркін («Гніздо») та Карін Кусама («Тіло Дженніфер»).

Любов і смерть / Love & Death

Любов і смерть / Love & Death

1980 року техаська домогосподарка зарубала сокирою подругу, коли дізналася, що та спить з її чоловіком. Здається, стара історія здобула популярність лише недавно — інакше не пояснити, чому з різницею на рік виходить дві серіальні екранізації злочину. У 2022 році на Hulu відбувся реліз «Кенді», в якому головну роль зіграла Джессіка Біл. У квітні цього року на HBO Max вийде міні-серіал "Любов і смерть" від творця "Великої маленької брехні" Девіда Е. Келлі. Дует героїні та подруги виконали Елізабет Олсен та Лілі Рейб. На другому плані - Джессі Племонс і Крістен Ріттер. Усі сім епізодів зрежисувала ветеранка телебачення Леслі Лінка Глаттер («Батьківщина», «Божевільні»).

Цитадель / Citadel

Цитадель Citadel

Якщо вам раптом забракло торішньої «Сірої людини», брати Руссо приготували добавку: «Цитадель» вважається одним із найдорожчих серіалів в історії. Амбіційний проект має стати початком нової франшизи — крім замовленого другого сезону будуть локальні спін-офи, зняті в Італії та Індії. Цитадель розповість про те, як таємне товариство Мантікора знищило міжнародне шпигунське агентство, щоб вільно керувати світом. Декілька агентів «Цитаделі» примудрилися втекти, але втратили пам'ять. Тепер їм належить уникнути переслідування, знайти колег і врятувати світ. У головних ролях - Річард Медден, Приянка Чопра Джонас та Стенлі Туччі.

Читати також


up