Німецькі хіпстери провели свою Олімпіаду

хіпстерська Олімпіада

У Берліні відбулася друга в історії хіпстерська Олімпіада. Турнір, аналогічний іншим заходам, які проходять в Нью-Йорку і Лондоні, влаштували в суботу, 21 липня.

Як зазначили організатори Хіпстерських Ігор-2012, проведення змагань існує не тільки для того, щоб виділити учасників хіпстерської субкультури, але також і пожартувати над ними, їх манерою поведінки і способом життя.

  На заході можна було побачити кілька сотень молодих людей, які змагалися в найрізноманітніших "видах спорту". Так, учасники змагалися у підкиданні в повітря окулярів у роговій оправі, перетягуванні вузьких джинсів, стрибках у полотняних сумках, вгадуванні цін на модні гаджети, швидкісному питті баббл-чаю (напою на основі азіатського чаю з молоком, в який додаються жувальні кульки) та інших дисциплінах.

  Переможцями хіпстерской Олімпіади - 2012 стали члени команди Jam FM. Вони отримали в нагороду трофей - пофарбовану золотим кольором і прикрашену намальованими вусами пляшку з-під місцевого популярного напою Club Mate.

  Сучасна субкультура хіпстерів (спочатку, в 1940-х роках в США так називали шанувальників джазу) почала оформлятися у 2000-х роках. Зазвичай термін "хіпстери" використовується для опису молодої людини, що живе у великому місті, цікавиться сучасним мистецтвом, артхаусним кіно, інді-музикою і так далі. Вважається, що хіпстера легко впізнати: це людина у вузьких джинсах, кедах, светрі з оленями, із плівковим фотоапаратом, в окулярах у роговій оправі.  


Читати також