Походження заставки в Windows XP

сенсаційний кадр

    Компанія Microsoft нарешті розкрила таємницю про походження своєї настільки відомої заставки в Windows XP з приголомшливим ландшафтом.


    Виявляється, барвиста заставка в Windows XP з соковитими кольорами - ні що інше, як краса американських виноградників в сонячній Каліфорнії, яка стала впізнаною на всій планеті.

    Microsoft вирішила використовувати фотографію 69-річного фотографа з Північної Каліфорнії на ім'я Чак О`ріра, який працював у журналі "National Geographic" протягом 25 років і випадково зробив сенсаційний кадр, коли їхав ще в 2003 році до своєї подруги Дафне Ларкін, на якій він незабаром одружився.

    Надалі інженери Microsoft трохи переробили це оригінальне фото для того, щоб воно ідеально підійшло для заставки і відображало концепцію Windows XP. І ця бізнес-ідея повністю виправдала себе! Незважаючи на те, що американець не оповістив цифру свого гонорару від однієї з найбагатших у світі компаній, але відомо, що вдала фотографія каліфорнійського ландшафту стала другою найдорожчою фотографією в світі.


Читати також