Виставка картин Андрія Шмиріна

Виставка картин Андрія Шмиріна «14 восьмитисячників». Lera Litvinova Gallery. Пост-реліз

Персональна виставка картин Андрія Шмиріна, присвячена пам’яті українського альпініста Владислава Терзиула «14 восьмитисячників»

24 грудня відбулося масштабне відкриття персонального проекту Андрія Шмиріна під назвою «14 восьмитисячників», яку вперше в Києві представили Lera Litvinova Gallery разом із креативним простором головного офісу Суспільного мовника України UA:HUB.

Серед гостей, що завітали на відкриття виставки були представники посольств і соціокультурних організацій, дипломати, іноземні гості, журналісти, колекціонери й поціновувачі сучасного мистецтва.

«Гори завжди мене зачаровували. Вони неосяжні, величні, дивовижні. Переносити цю велич на полотно для мене неймовірно захопливо. Я вирішив зобразити всі 14 восьмитисячників і віддати належне усім, хто зміг піднятись на таку прекрасну, але небезпечну точку нашої планети, адже, щоб підкорити вершини “Корони Землі” необхідна не аби яка мужність», - говорить автор картин Андрій Шмирін.

Масштабна експозиція включає 14 картин, на яких зображені 14 найвищих гірських вершин, всі вони мають висоту понад 8000 метрів, а підкорити їх вдалося лише 40 альпіністам. Андрій Шмирін став першим у світі художником, хто зобразив кожен із восьмитисячників. Автора вразила історія українського альпініста Владислава Терзиула, який без застосування кисню піднявся на всі ці вершини, але, на жаль, загинув під час спуску з останньої гори. Картини автора також підкреслюють масштабність виставки, адже вони досить великі за розміром – 2-3 метри.

Куратором проекту є Леонора Янко, арт-менеджер, мистецтвознавець та директор Lera Litvinova Gallery. Вона зазначає: «Ми маємо за честь представити цю особливу виставку та вшанувати пам'ять українського альпініста Владислава Терзиула. Це важлива соціокультурна подія міжнародного рівня. Ми повинні пам’ятати про таких мужніх та хоробрих українців. А мистецтво не може у цьому не допомогти. Андрій Шмирін – видатний митець, який не просто тонко і реалістично зображує класичні гірські пейзажі, а закладає у свої твори концепцію, якою важливо поділитись».

«Проект „14 восьмитисячників” – це не просто виставка, це проект українця про українця. Роботи вражають своїм масштабом і наповнюють глядача почуттям гордості за досягнення нашої нації. Щодня креативний простір UA:HUB телецентру „Олівець“, який об’єднує Читальню, Лекторій, Музей телебачення та Коворкінг, відвідує багато гостей, і ми раді можливості представляти тут витвори сучасного мистецтва. Виставки супроводжуються лекціями й діалогами, - це сприяє популяризації сучасного мистецтва та розвитку громадянського суспільства», - наголошує начальниця управління внутрішньої комунікації, координатор UA:HUB Ірина Жуковська.

Виставка триватиме до 28 лютого 2019 року. Вхід вільний.

м.Київ, вул.Мельникова, 42.

тел. 050 033 33 17


Читати також