Корисні поради від лікаря-стоматолога клініки Kushnir Dental Office

стоматолог

Хворі зуби можуть привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Зокрема, вчасно не вилікуваний карієс загрожує запаленням серцевого м'яза, а болі в спині, голові і викривлення хребта можуть бути викликані станом зубощелепної системи. Про це розповів лікар-стоматолог Богдан Кушнір який працює у стоматології Kushnir Dental Office.

Головний біль

За словами фахівця, головний біль може викликати як підвищений внутрішньочерепний тиск, так і перенапруження жувальних м'язів. Він уточнив, що найбільший жувальний м'яз є найсильнішим в організмі, тому коли відбувається його спазм, людині здається, що у нього болить голова, оскільки біль може концентруватися в області скроні. При цьому жувальні м'язи можуть хворіти через зношування зубощелепної системи.

Зуби лкування

Психосоматика

Також причина болю в жувальних м'язах може ховатися в психосоматиці. Це стосується людей, які в момент фізичного або емоційного напруження стискають зуби. Також шкодить зубам тривале вживання жувальної гумки, жувати яку рекомендується не більше 3-5 хвилин після їжі. Богдан підкреслив, що жуйка є таким же засобом гігієни, як і паста, тому покликана очистити зуби від залишків їжі. Якщо жувати її постійно, то створюється зайве навантаження на жувальні м'язи, а це призводить до гіпертрофії.

Болі в спині

Проблеми із зубами можуть вести і до болів в спині. За словами лікаря, якщо є порушення в правильному положенні хребетного стовпа, дихальна система буде компенсувати їх, відсуваючи шию назад, повертаючи її. При неправильному прикусі перший і другий шийні хребці стають неправильно відносно один одного. Крім того, невилікувані зуби можуть бути причиною депресії та безсоння.

стоматологя

Нічний скрегот зубів

Позбутися від нічного скреготу зубів допоможе фахівець. Найчастіше проблема вирішується носінням спецпристроїв на нижню щелепу - шин і кап, які виступають в ролі супінатора.


Читати також