03-08-2021 Розваги 377

Бібліотечне рандеву, або місце зустрічі змінити не можна

Бібліотечне рандеву, або місце зустрічі змінити не можна. Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Ольховська Галина, завідуюча дитячою бібліотекою Костянтинівської ОТГ Мелітопольського р-ну, Запорізької обл.


Привіт!

Давайте знайомитись. Мене звати Галина, я завідувачка дитячою бібліотекою в славному селі Костянтинівка, що на Мелітопольщині. Певний час розташована наша книгозбірня була в самісінькому центрі села. З колегами жартували з цього приводу: куди б костянтинівець не пішов - до крамниці, на пошту, до лікарні, в сільраду чи до школи – бібліотеку не мине.

Здавалось би, що незвичайного може статися в царстві книг. Але в нашій бібліотеці можуть траплятися фантастичні історії, неймовірні зустрічі, і сьогодні я спробую, мій любий читачу, це довести.

Був звичайний робочий день. До бібліотеки зайшов відвідувач: охайно вдягнений молодий чоловік з наплічником, невеликою валізою та величезним букетом квітів. Привітався, й трохи ніяковіючи, озвучив незвичне прохання – попросився переодягнутися.

За 15 років моєї роботи в бібліотеці всяке бувало: хтось просив залишити на пів години свої торби, хтось постерегти велосипеда. Одного разу двоє напідпитку хотіли позичити склянку. Вони, бач, такі інтелігентні пиятики, що не можуть пити з пляшки.

Але це прохання дійсно було незвичне, тим більше, що хлопець і так був нормально вдягнений. Але вирішила піти назустріч - показала, де він може це зробити.

Наплічник і квіти хлопець лишив біля мене і надовго зник серед стелажів.

Я сиділа над своїми паперами, але думала про цього незнайомця: може до дівчини свататись приїхав, а може терорист який? Що він так довго робить?

Раптом, відчинилися двері й зайшла читачка, моя тезка, і подруга дитинства - Галина. Вона попросила підібрати літературу для свого сина-шестикласника Дмитрика. Спитала і про шикарний букет, який займав майже весь стіл. Довелось збрехати, що це, мовляв, для колеги. Сама ж пішла до хлопця – шепочу, ти вже скоро? Дивлюся, стоїть мій незнайомець в куточку, перевдягнений у парадну військову форму й приклавши пальця до рота, шепоче: « Тихіше, це ж моя мама»…

Любий читачу! Хоч багато років я працюю з книгами, але письменницького хисту не маю. Тому мені і зараз важко описати думки, які промайнули в моїй голові в ту мить. Як бібліотекар, можу лише порівняти їх з книгою Стівена Гокінга «Джордж і великий вибух»! В моїй голові дійсно стався вибух й десятки думок, як ті небесні тіла: метеорити, комети чи астероїди, пронеслись в голові.

«Господи! Так це ж Сашко, Гальчин син з армії повернувся! А вона зараз чекає на мене в сусідній кімнаті!».

Я все зрозуміла й ледве могла втриматись, щоб не засміятись, майже на «автопілоті» знайшла потрібні книги, записала до формуляра і попрощалася з тезкою.

- Виходь, Сашку, мама вже пішла. То наздожени її, вона ж дуже чекає на тебе,- звернулась я до хлопця.

- Ні, - каже, - ми зустрінемось вдома, тим більш, що чекають вони на мене через два дні. А я хочу їм сюрприз зробити!

- А ви,- спитав Сашко,- мене одразу не впізнали? Я ж ходив малим до бібліотеки, мені у вас дуже подобалось. Й сьогодні теж зайшов.

Ми ще трохи посміялися, й солдат пішов додому. А через годину я йшла на обідню перерву й зустріла радісну й дуже щасливу Галину, яка бігла до магазину.

- Ну що, зустріла сина з армії?- запитала я .

- Ну ви й партизани,- сміялась Галя.

Багато часу вже минуло. Я ще довго була під впливом цієї неймовірної, фантастичної, й водночас, звичайної життєвої історії, в якій немає ні краплі вигадки, а лише правда.

Сашко одружився. Виховує двох синів, працює пожежним. А я так само зустрічаю в бібліотеці неймовірних людей. І хоч зараз нашу книгозбірню з центра села перевели, впевнена, неймовірні пригоди і зустрічі тут ще відбудуться.

Дякую за увагу!


Читати також