05-08-2021 Розваги 168

Інтелігентний павучок і бібліотека

Інтелігентний павучок і бібліотека. Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Босенко Анна Миколаївна , м.Нікополь, КЗ "НСЗШ №11"


КАЗКА

Інтелігентний павучок і бібліотека

Десь далеко – далеко, у темному зимовому лісі жив доволі цікавий Павучок. Була в нього велика родина: брати, сестри, мама, тато, бабусі та дідусі. Якщо чесно, то я навіть всі їх імена не пригадаю… А ось Роберт, так до речі звали нашого головного героя, мав феноменальну пам’ять, був напрочуд розумний та дуже вихований. Родина для нього – це був найдорожчий у світі скарб!

Робертові найбільше з усіх свят подобався Новий рік, тому що саме у цей магічний відрізок часу навколо панувала радість, любов! А ще павучок полюбляв дарувати подарунки своїй родині. До цієї справи Робер підходив дуже відповідально, щоб вгодити кожному!

І ось настала зима. Пухкий сніг килимом лягав біля будиночка нашого Павучка. «Зовсім скоро настануть зимові свята! Вже можна готувати подарунки для своєї родини!» - подумав восьминогий. Але цього року трапилося те, до чого він не був готовий, павучкові нічого не спадало на думку, йому здалося, що всі подарунки він вже колись дарував. Довго думав Павучок , та нічого не вигадав.

- Чому я не можу знайти хоч самий крихітний подарунок для своєї родини? – запитав сам себе Павучок.

У відповідь незнайомий голос сказав:

- Кожен інтелігентний павучок знайде відповіді на свої запитання у найтихішому та найрозумнішому місці!

Павучок злякався, почувши незнайомий голос, але потім подумав : « Ой…цікаво, що це за місце?..» Бідний Роберт ходив з кімнати в кімнату, з одного кутка в інший, а потім раптом павучок, як закричить : «Бібліотека!».

І дійсно це була правильна відповідь. Саме у бібліотеці зібралися всі знання світу, а також це найтихіше місце, адже книжки полюбляють тишу!

Одягнувши свої кругленькі окуляри та закинувши портфелика на плечі Роберт щосили чкурнув до бібліотеки, можливо там допоможуть з вибором подарунків! Він біг, але все одно не розумів до чого тут бібліотека і новорічні дарунки для родини… Але іншого плану у павучка не було!

Обтрусивши білий сніжок з жакета Роберт зайшов до бібліотеки, тут на нього чекали тисячі книжок, які стояли на височенних та довгих полицях. Павучок тут бував дуже часто, адже полюбляв читати книжки. Він почав думати де ж знайти відповідь на своє запитання. Раптом до нього підійшла жіночка – бібліотекар і запропонувала свою допомогу. Від почутого про пошук подарунків у бібліотеці , вона була дуже здивована! Трішки подумавши вона промовила: « Книга — джерело знань, можливість доступу до духовних цінностей, розуміння краси і творчості людства. Книга – це шлях кожного у широкий світ культури, це вікно у пізнання світу, втілення в життя мрій та небаченої краси. Для кожного з нас книга несе свій зміст. Читанням книг ми збагачуємо свою внутрішню «бібліотеку». Можливо книга і є найкращим подарунком?»

Раптом Роберт всміхнувся, він нарешті збагнув, що ніколи не дарував близьким книжок! Що це буде дійсно найкращим подарунком, просто потрібно підібрати жанр книжки. Матусі – роман, братику – фантастику, тато полюбляє історичні повісті, бабуся небайдужа до кулінарних книжок, а дід з радістю прочитає книжку про винахідників!

Інтелігентний павучок подякував бібліотекарю й щосили побіг до книжкового магазину, але так його вразили слова жіночки та атмосфера у бібліотеці, що він вирішив зробити ще одну приємну справу. Окрім книжок для рідних, Роберт придбав декілька примірників для бібліотеки, щоб постійні відвідувачі могли прочитати щось новеньке!

По дорозі до дому павучок ще раз завітав до бібліотеки й подарував новенькі книжечки. Бібліотекарка була дуже приємно вражена вчинком Роберта.

Настав Новий рік родина павучка відкрила подаруночки, які лежали під ялинкою. Вони були у захваті від книжок! А маленький Павучок-інтелігент щасливий від їх усмішок на обличчі! Не дарма кажуть, що книга – це одне з найбільших чудес, створеною людиною, а бібліотека - це скарбниці всіх багатств людського духу!


Читати також