Як підготуватися до першого відвідування трихолога?

Як підготуватися до першого відвідування трихолога?

Чимало з нас замислюються, як підготуватися до першого візиту в трихологічний кабінет? Мити волосся чи ні? Чи застосовувати свій улюблений засіб для стайлінгу? Чи брати з собою якісь результати досліджень? Чи може свій улюблений шампунь? Про те, як підготуватися до відвідування тріхолога, щоб воно було плідним, ви дізнаєтеся в нашій статті.

Для початку, не мийте голову принаймні за 24 години до візиту. Це дозволить трихологу дослідити рівень сальних залоз та оцінити ступінь кератинізації епідермісу. Важливо не використовувати будь-які пінисті вироби, лаки, пасти або гелі, що можуть потрапити на шкіру голови. Волосся не повинно бути відразу після фарбування, особливо в темні кольори. Рекомендується почекати кілька тижнів. Підготуйтеся до трихологічної співбесіди, відповівши на два основних питання: з якою проблемою ви звертаєтеся і скільки вона триває. Варто мати з собою свіжий аналіз крові, зроблений не більше шести місяців тому.

Трихолог після детального співбесіди порекомендує додаткові аналізи. Щоб підготуватися заздалегідь, варто вивчити рівні TSH, FT3, FT4, ATPO і ATG, рівень феритину, вітаміни D3, B12, цинк і ЦРЛ або CRP. Жінок можна попросити зробити статеві гормональні тести: тестостерон, андростендіон, пролактин, естрадіол і прогестерон. Підготуйте список ліків, які ви приймаєте. Розкажіть про всі хронічні захворювання і проблеми зі здоров'ям. Згадайте, чи була в вас нещодавно загальна або місцева анестезія, і чи вживали ви антибіотики. Трихолог може також задати питання про регулярність ваших менструальних циклів і використання гормональної контрацепції.

Вас також запитають про домашній догляд. Запишіть назви продуктів, що ви використовуєте, можна надати інформацію про склад продуктів, особливо шампуні, якою ви миєте волосся. Розкажіть про всі процедури, які ви проводили до сих пір. Також подумайте про те, як відповісти на питання про дієту. Ваші страви постійні? Чи є у вашому раціоні свіжі фрукти і овочі? Чи забезпечуєте ви організм потрібною кількістю води? Чи вживаєте ви дієтичні добавки? Як часто ви вживаєте продукти з високим степенем переробки або фаст-фуд?

Останнє питання, яке ви можете підготувати, - це розповідь про ваш спосіб життя. Це інформація про кількість сну, куріння і рівні стресу. Залежно від проблеми, з якою ви звертаєтеся, трихолог буде більш детально розпитувати вас про ці аспекти. Тому підготуйтеся до візиту, коротко подумавши про вищезазначені питання, і це, безумовно, допоможе вам знайти причину проблеми. Трихологічна терапія буде мати сенс тільки в тому випадку, якщо ви спробуєте усунути всі внутрішні фактори, які сприяють погіршенню стану волосся.


Читати також