Якісний слуховий апарат допоможе вирішити проблеми слуху

слухові апарати

Причин появи приглухуватості або глухоти безліч. Недуга буває вродженою і набутою в процесі життя. Людина втрачає здатність вловлювати і розрізняти звуки. Через це настає різке обмеження можливостей, погіршується якість життя. Важкий душевний стан змінюється депресією.

WIDEX вирішення проблем слуху, яке допоможе вести звичайний спосіб життя. Професійна реабілітація слуху є єдиним виходом поліпшити слух. У Києві та інших містах України є медичні центри, де можна купити слуховий апарат. Сурдологи проконсультують вас, підберуть і зроблять індивідуальну настройку слухового пристрою. Від фахівців центру ви будете отримувати безкоштовні консультації, рекомендації та підтримку.

Які бувають слухові апарати?

При проблемах зі слухом необхідно проконсультуватися у фахівця. Лікар-сурдолог встановить поріг чутності на різних частотах. Діагностика проводиться за допомогою сучасного, надточного обладнання. На основі отриманої аудіограми буде зроблений вибір необхідного приладу для корекції слуху.

У наш час існує великий вибір слухових пристроїв. Вони діляться на такі категорії:

  • завушні;
  • внутрівушні;
  • внутрішньоканальні.

У завушних моделей деталі розташовані в стандартному корпусі за вухом пацієнта. Слуховий апарат кріпиться в зовнішній вушний прохід за допомогою індивідуального вушного вкладиша. Він безпосередньо з'єднаний зі звуководом. Елементи внутрішньовушних слухових апаратів знаходяться в індивідуально виготовленому корпусі. Розташовуються в зовнішньому вушному проході і раковині. Внутрішньоканальні слухові пристосування кріпляться всередині вушного каналу, глибоко занурюються в слуховий прохід. Вони компактні і непомітні.

Перед тим, як купити слуховий апарат, треба враховувати, що вони відрізняються не тільки за місцем розташування, але і за методами обробки сигналу. Існують цифрові і аналогові моделі слухових апаратів. Вони мають різні способи управління - ручний, механічний, дистанційний. Також можуть варіюватися розміри і ціна. На даний момент винайдені слухові апарати для дітей, дорослих і літніх. Якщо ви зіткнулися з приглухуватістю кращим рішенням буде купити слуховий апарат, звикнути і користуватися ним. Це вбереже в майбутньому від повної глухоти.

Критерії вибору слухового апарату

Для слабочуючої людини дуже важливий індивідуальний підбір пристрою для корекції слуху. Тільки фахівець запропонує оптимальний варіант. При цьому величезну роль грає обстеження. Вирішальними факторами будуть ступінь приглухуватості, особливості будови вуха. Сурдолог також врахує загальний стан здоров'я, життєвий уклад, вік, побажання пацієнта.

Кожна категорія слухових апаратів має свої функціональні особливості. Внутрішньовушні слухові апарати відрізняються невеликим розміром, вони рекомендуються при незначній втраті слуху. Завушні – більші і мають більше функціональних можливостей. Внутрішньоканальні - компактні і непомітні. Мають більшу кількість автоматичних програм. Припускають ряд обмежень:

  • Їх не рекомендують дітям до 12 років.
  • Вони не підходять для літніх пацієнтів з поганою моторикою.
  • Забороняються при запаленні вуха і неврологічних захворюваннях.

Після підбору необхідного слухового апарату лікар:

  • Зніме зліпок для виготовлення вушного вкладиша або корпуса слухового приладу.
  • Відрегулює комфортне звучання без перешкод і луни.
  • Переналаштує при появі шуму і свисту.
  • Протестує слуховий апарат на сумісність з мобільним телефоном пацієнта.
  • Навчить встановлювати і знімати прилад.
  • Дасть рекомендації за доглядом за обраною моделлю.

Після звички жити в тиші необхідно адаптуватися до слухового апарату. Хвиля всіляких звуків накриє вас і може втомлювати. З'явиться відчуття короткочасного погіршення слуху. Для звикання до слухового пристрою, рекомендовано спочатку носити його по 2-3 години на день. Періодично відключати, дотримуватися щадного режиму. Перший час не варто відвідувати галасливі місця. Неоціненну психологічну допомогу в цей період можуть надати рідні, друзі, колеги по роботі. Згодом почуття дискомфорту піде.

Фахівці центру слухупроведуть реабілітацію і допоможуть купити слуховий апарат. Навчать навичкам носіння та робочим процедурам. Клієнтам центру в будь-який час надаються безкоштовні консультації. Запишіться на прийом - і лікарі дадуть відповіді на всі питання, пов'язані з користуванням приладом для корекції слуху!

Джерело: https://reoton.com.ua/uk/buy


Читати також