13-08-2021 Розваги 133

Бібліоша

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс. Бібліоша

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Тамара Верескун,

бібліотекар відділу обслуговування дітей Біловодської районної бібліотеки.

Луганська область, селище Біловодськ

комунальна установа «Централізована бібліотечна система Біловодського району Луганської області».


Доброго дня мої маленькі читачі! Давайте познайомимось!

Я – домовичок Бібліоша. Живу в центрі селища Біловодськ в гарному, великому і привітному будинку – центральній бібліотеці. Я ще маленький, мені виповнилось тільки 121 рік. Я народився саме тоді, коли в нашому селищі вперше відкрилась бібліотека. Як для домовичка, це ще раннє дитинство, так, що ми с тобою майже однолітки. Хоча я ще маленький , але за господарством своїм дбаю вміло. У мене багато обов’язків: слідкую, щоб кожна книжечка стояла на своєму місці, щоб не було пилюки, щоб политі були квіти, щоб діти вели себе чемно. Тому в моїй бібліотеці завжди гомінко, красиво і затишно. Я із захватом чекаю, коли вже все зроблено і коли всі читачі розійдуться, то я вмощуюся у затишному куточку і займаюся своєю улюбленою справою: читаю книжки, журнали. Я начитаний домовичок да-да, прочитав багато цікавих книг. В моїй бібліотеці дуже багато кольорових книг: веселих і сумних, з малюнками і без, великих і малих, казки, пригоди, фантастика, детективи, вірші…. А в читальному залі я з захопленням читаю енциклопедії, газети та журнали. А ще є комп’ютери де можна подивитися мультики, пограти в гру, або здійснити віртуальну подорож по всьому світу.

У мене дуже багато друзів. Кожного року до мене в бібліотеку приходить дуже багато дітей та дорослих. Для них я проводжу екскурсії по бібліотеці. Найменшим моїм друзям менше рочку, а найстаршим більше семидесяти – це улюблені бабусі та дідусі моїх юних читачів.

А ще є і віртуальні друзі з якими я спілкуюся на сторінці у фейсбуці. Ти мабуть будеш здивований, що я вмію користуватися комп’ютером? Так, я ж сучасний домовичок, крутий, бо багато читаю. Я всім допомагаю розібратися з комп’ютером. А ще, тільки це секрет, я люблю комп’ютерні ігри на основі казок та пригод-фентезі. Ти також можеш в них пограти, коли прийдеш до мене на гостину. В моїй бібліотеці є дозвіллевий простір, де діти грають в настільні розвиваючі ігри, малюють, роблять поробки своїми руками з бісеру, пластиліну, фоамірану тощо…

А ще у бібліотеці проводяться різні свята, вони пов’язані з давніми традиціями та визначними історичними подіями, які відкривають для читачів багато нового та цікавого, і тоді у нас дуже весело та людно.

Ну от здається і вся моя особиста історія життя-буття у бібліотеці. Але я не прощаюся з тобою, кажу «До побачення!». Так завжди говорять, коли хочуть ще раз зустрітися з тобою та твоїми друзями. Так, що до зустрічі!


Читати також