16-08-2021 Розваги 146

Бібліотечна тиша

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс. Бібліотечна тиша

Літературний конкурс Книжкова Пара Плюс

Якщо вам сподобався цей твір, ставте лайк та робіть репости у соцмережах. Допоможіть автору посісти призове місце у конкурсі Книжкова пара Плюс.

У тексті збережена авторська граматика та орфографія (ред.)


Лариса Стефанишина

Бібліотекар Варюшинської бібліотеки-філії

Веселинівької ОТГ

Миколаївська область


На перший погляд в бібліотеці завжди тиша, читачі і бібліотекар теж спілкуються неголосно. Але це тільки на перший погляд , а взагалі бібліотека живе своїм життям. Тільки уявіть собі, скільки на полицях книг і кожна з них - це окреме життя і пишуться багато з них ,також з життя. І вирує це життя в нашому книжковому храмі. Тільки на мить закриваю очі і чую прекрасні звуки поезії Ліни Костенко;

«Зробити щось, лишити по собі А ми, нічого – пройдемо, як тіні
Щоб тільки неба очі голубі
Цю землю завжди бачили в цвітінні!

Ця збагненна і незбагненна поезія, дає нам розуміння нашого життя, наше відношення до близьких нам людей, почуття відповідальності перед тим світом, в якому ми живемо.

Далі ми мандруємо і морем і лісовими хащами разом з героями Фенімора Купера і Жюль Верна, де на кожному кроці нас підстерігають небезпеки, але мужність і сміливість завжди перемагають. Поступово затихає морський прибій і крик індіанців і ми потрапляємо в казковий світ сільського життя на березі мальовничої річки Десни. Це ж як потрібно любити свій народ, своїх батьків, природу рідного краю щоб так написати твір «Зачарована Десна». Читаючи автобіографічну повість Олександра Довженко уявляєш хлібороба -трударя сповненого душевної краси і гідності і диву даєшся як така бідна сім’я могла зберегти такі людські цінності ,як любов та повага.

В уяві постає наше повсякденне життя, як багато чого, через наші життєві клопоти і проблеми ми не помічаємо, не звертаємо уваги. А якщо уважніше придивитись навкруги, що може бути кращим за ранню, досвітню зорю, за дзвінкий спів птахів весною, за красу людської праці. Але все до людини приходить з часом і віком . І непереможне бажання повернутися в дитинство і спогади про щасливі моменти свого життя – такий мабуть одвічний закон людського буття.

А на цій поличці містичний світ в якому мандрує незрівнянний Гаррі Потер. Його подорожі захоплюють і дивують не тільки юних читачів а й дорослих. І так на кожній полиці чиєсь життя. чиїсь радості і тривоги.

Я щаслива, що маю можливість взяти в руки, перегорнути сторінки тієї чи іншої книги, пережити разом з героями певний відрізок їхнього життя. Життя продовжується навіть в бібліотечній тиші….


Читати також