18-11-2021 Розваги 134

Алмаз чи діамант? У чому різниця?

Діамант та алмаз. Терміни

Обручка з алмазом? Чи, можливо, діамантова обручка? Алмаз і діамант - одне й те саме? У чому різниця між алмазом і діамантом? Як виготовляється діамант? Що символізує алмаз, а що діамант?

Варто знати відповіді на деякі питання перед тим, як вибрати найкрасивіший перстень (подарунок для коханої). Щоб молода людина, котра збирається запропонувати руку і серце, відчувала себе комфортно під час відвідування ювелірного салону і набула абсолютної впевненості при виборі обручок, необхідно розібратися в термінології. Почнемо з самого початку.

Діаманти - найкращі друзі жінки

Діаманти

Ще Мерилін Монро говорила, що діаманти - найкращі друзі жінки, і згідно з Вільямом Шекспіром, «золото і діаманти мають трепетну вимову, яка зачіпає серце жінки більше, ніж найкрасивіші слова».

Що таке алмаз?

алмази

Алмаз - найміцніший у світі дорогоцінний камінь, який зустрічається в природі, відрізняється своєю неправильною формою та матовим кольором із середнім блиском, і, на перший погляд, він не вражає нічим особливим. Алмаз є одним із чотирьох різновидів вуглецю, і процес його утворення відбувається в глибоких шарах землі, де дуже висока температура і тиск.

Тому питання про те, чи варто купувати обручку з алмазом або діамантом, є поширеною помилкою, оскільки можна сміливо припустити, що ніхто не шукає прикраси з матовим, необробленим каменем.

Що таке діамант?

діамант

Простіше кажучи, діамант – це огранований алмаз. До того, як камінь зазнає спеціальної обробки, він не буде схожий на мерехтливий камінь. Тільки майстерність шліфувальників і майстрів ювелірних прикрас створює чудовий діамант, який ідеально сидить на короні обручки. Ця робота потребує надзвичайного терпіння, просторової уяви, виняткової точності та справжньої пристрасті.

Різниця між алмазом та діамантомРізниця між алмазом та діамантом

Кожен діамант колись був алмазом, але лише деякі алмази стають діамантами.


Читати також