17-11-2021 Мистецтво 223

Прем'єра The Beatles: Get Back

Фільм Пітера Джексона. The Beatles: Get Back

Майже 60 годин відео та 130 годин звуку стали новим фільмом про "Бітлз", його зняв режисер Пітер Джексон. У Лондоні відбулася прем'єра трисерійного документального фільму The Beatles: Get Back. Він ґрунтується на унікальних архівних матеріалах, створених за кілька місяців до розпаду "четвірки". В основному це підготовка "концерту на даху" у січні 1969-го та запис останніх альбомів Abby Road та Let it Be.


Джонатан Клайд, продюсер:

"Коли люди, виконавці, працюють разом, виворот їхньої роботи ти бачиш далеко не так часто, як муху на стіні. Це ж боги року. І раптом ти бачиш, як ці четверо сидять в одній кімнаті і думають, що робити далі. Це дуже незвичайно. Ну і зрештою це ж "Бітлз", а не хто-небудь. Це захоплююче".

Ноел Галлахер, музикант:

"Як автори пісень, вони висловили все, що було в них самих, у всіх 60-х. Вони встановили стандарти "гітарного попа", якщо це можна так назвати. Вони зробили все, вони початок всього".

Концерт на даху розпочали та закінчили піснею Get Back, яку тоді вважали актуальною та злободенною. Це і дало назву новому фільму.

На ресурсі Disney+ перший епізод вийде 25 листопада.


Читати також