10-11-2021 Розваги 406

Випадкові сцени у кіно

Випадкові сцени у кіно

Професійні актори працюють за сценарієм та чіткими рекомендаціями режисера, котрий розповідає, яку емоцію чи дію хоче побачити в кадрі. Але іноді на знімальному майданчику бувають настільки фантастичні імпровізації, які затьмарюють усе, що було заплановано спочатку.

Емма Вотсон - «Гаррі Поттер і філософський камінь»

Емма Вотсон - «Гаррі Поттер і філософський камінь»

Режисер 1-ї частини «Гаррі Поттера» дуже хотів показати в кадрі реакцію Герміони такою, якою вона була б, якби дівчинка справді вперше побачила справжню знаменитість — Хлопчика, Який Вижив. Тому Кріс Коламбус попросив Емму Вотсон сказати те, що їй першим спаде на думку, коли дівчинка зрозуміє, що перед нею сам Гаррі Поттер. Емма так і зробила - відкривши рот від подиву, вона промовила: «Боже мій! Ти Гаррі Поттер?!». Фраза була не за сценарієм, але настільки щира, що її залишили у фінальній версії фільму.

Емілія Кларк - «Гра престолів»

Емілія Кларк - «Гра престолів»

В одній із серій 5-го сезону Емілія Кларк, яка зіграла Дейєнеріс Таргарієн, самостійно вигадала весь свій монолог валірійською. Режисер серіалу Джеремі Подесва згадує, як підійшов до Емілії і попросив: «Я знаю, що це справді складне питання, але, як думаєш, ти б змогла сказати все це валірійською мовою?» А потім, за словами Джеремі, через 10 хвилин Емілія повернулася і вимовила весь свій монолог.

Крістофер Хів'ю - «Гра престолів»

У популярному серіалі «Гра престолів» є сцена, коли полк залишає Чорний замок. У цей момент варвар Тормунд (Крістофер Хів'ю) дивиться на Брієнну (Гвендолін Крісті), а потім усміхається до неї. У сценарії цього не було прописано.

Меріл Стріп - «Диявол носить Prada»

Меріл Стріп - «Диявол носить Prada»

Наприкінці фільму «Диявол носить Prada» Міранда Прістлі та Енді їдуть у машині і говорять про те, як влаштована модна індустрія. Спочатку в монолозі Меріл Стріп була прописана фраза «Всі хочуть бути мною», проте актриса змінила рядок на «Всі хочуть бути нами», тим самим додавши драматизму моменту і підкресливши, що Міранда Прістлі прийняла Енді у своє коло.

Тімоті Шаламе - «Назви мене своїм ім'ям»

Тімоті Шаламе - «Назви мене своїм ім'ям»

Драматичний момент наприкінці фільму, де Еліо Перлман сидить біля каміна, плаче та дивиться прямо в об'єктив камери, з'явився завдяки самому Тімоті Шаламі. Актор вирішив, що його погляд буде якоюсь даниною і прощанням зі своїм отроцтвом.

Том Генкс - «Вам лист»

У романтичній комедії «Вам лист» головний герой Джо Фокс виходить із книгарні, тримаючи в руках повітряні кульки, численні покупки та пакет із золотою рибкою. Коли чоловік зачиняє двері, то кульки випадково застряють, на що Том Генкс сказав: «Пощастило, що це не риба». Вся сцена і реакція актора справді були незапланованими.

Джим Керрі - «Грінч - викрадач Різдва»

Щоб повторити всім відомий трюк, коли зі столу одним махом знімають скатертину, не упустивши при цьому жодного предмета, необхідно довго і ретельно тренуватися. Якщо ти не Джим Керрі, звісно. За сценарієм Грінч мав стягнути скатертину зі столу, але цілком випадково Керрі бездоганно виконав цей фокус, після чого повернувся в кадр і рукою перекинув зі столу всі предмети. У результаті акторський відіграш виявився набагато цікавішим за прописаний сценарій.

Камілла Ладдінгтон - «Анатомія пристрасті»

Камілла Ладдінгтон - «Анатомія пристрасті»

Після виходу на екрани одного з епізодів 14-го сезону серіалу «Анатомія пристрасті» актриса Камілла Ладдінгтон розповіла, що сцена, де її героїня доктор Джо Вілсон цілує Джесіку Кепшоу відразу після поцілунку зі своїм нареченим, була її повною імпровізацією.

Джейсон Сігел - «Як я зустрів вашу маму»

В американському комедійному серіалі «Як я зустрів вашу маму» є момент, коли Лілі повідомляє Маршаллу про смерть батька. Сам актор Джейсон Сігел вирішив не читати своїх реплік заздалегідь, тому вся його реакція в кадрі є абсолютно щирою.

Міллі Боббі Браун - «Дуже дивні справи»

Міллі Боббі Браун - «Дуже дивні справи»

У 4-й серії 3-го сезону «Дуже дивних справ» персонаж Одинадцять, якого грала Міллі Боббі Браун, закінчує свою сцену бурхливою драматичною істерикою і знеможена падає до рук Майка. Насправді це була справжня реакція організму юної актриси, яка кілька днів поспіль працювала практично без перепочинку та наприкінці зйомок була повністю знесилена.


Читати також