25-11-2021 Розваги 171

Книгу з розкадровками фільму «Дюна» Алехандро Ходоровського продали на аукціоні за 3 мільйони доларів

Люна. Ходоровський

У «Дюні» Ходоровського мали зіграти Сальвадор Далі, Орсон Веллс, Мік Джаггер та Шарлотта Ремплінг, за музику відповідали Pink Floyd. Про незняту картину є документалка з підзаголовком «Найвеличніший фільм, якого не було».

Книгу з розкадровками незнятого фільму "Дюна" чилійського режисера Алехандро Ходоровського купив проект Dune DAO. Про це повідомляє The Guardian.

Видання 1975 року продали за $3 мільйони. Спочатку аукціон Christie's оцінив книгу в $30 тисяч, але ціну вирішили підняти після виходу «Дюни» Дені Вільнева.

Дюна. Ходоровський

В альбомі зібрано малюнки знаменитого французького художника Мебіуса (справжнє ім'я — Жан Жиро) та швейцарського художника Ганса Руді Гігера, який відомий своєю роботою над фільмом «Чужий» 1979 року. У книзі є розкадрування, концепт-арти, описи персонажів, дизайни костюмів та багато іншого.

Проект Dune DAO був створений спеціально, щоб викупити книгу Ходоровського та зробити її доступною для широкої публіки. Учасники проекту мають намір токенізувати альбом.

Загалом у світі існує від 10 до 20 екземплярів друкованої «Дюни». Один із них знаходиться у Ходоровського, неповну версію альбому можна знайти у мережі.

Раніше екранізувати цикл науково-фантастичних романів Френка Герберта "Хроніки Дюни" (опублікований у 1963-1985 роках) намагалися кілька разів. 1984 року «Дюну» зняв Девід Лінч (у прокаті стрічка провалилася, але сьогодні має армію шанувальників), цього року в кінотеатрах з успіхом прийняли нову «Дюну» Дені Вільнева.

При цьому найамбіційнішою вважається незнята «Дюна» Алехандро Ходоровського. Режисер хотів зняти фільм, який був би «подібний до явлення Бога» і підірвав би свідомість молодих людей усього світу без жодних наркотиків.


Читати також