03-02-2022 Розваги 156

Пішла з життя актриса Моніка Вітті – муза Мікеланджело Антоніоні

​Пішла з життя актриса Моніка Вітті. Новини кіно 2022

У віці 90-то років пішла з життя італійська актриса Моніка Вітті – муза режисера Мікеланджело Антоніоні.

Смерть Моніки Вітті підтвердив у Twitter письменник, режисер і політик Волтер Велтроні.

Повідомлення через нього передав чоловік актриси – режисер та сценарист Роберто Руссо: «Роберто Руссо, її партнер протягом усіх цих років, просить мене повідомити, що Моніки Вітті більше немає. Я пишу про це з болем, любов'ю і жалем».

Як пише France 24, міністр культури Італії Даріо Франческіні виступив із заявою, в якій дуже тепло відгукнувся про Моніку Вітті: «Прощавай, Моніка Вітті. Прощавай, королева італійського кіно. Сьогодні справді сумний день, ми втратили велику артистку та велику італійку».

Моніка Вітті народилася 3 листопада 1931 року у Римі. Її справжнє ім'я – Марія Луїза Чечіареллі. Вітті в юності брала участь у аматорських театральних виставах. У 16 років вона вступила до Національної академії драматичних мистецтв, яку закінчила у 1953 році.

У кіно Моніка Вітті дебютувала з епізодичною роллю у фільмі «Сміятися! Сміятися! Сміятися!» 1954 року. А 1957 року актриса познайомилася з Мікеланджело Антоніоні, у якого стала часто зніматися. Проривною роботою для Вітті виявилася роль у драмі «Пригода» Антоніоні. Картина запустила «трилогію відчуження», до якої увійшли «Ніч» та «Затемнення».

Вітті називають іконою італійського кіно та королевою італійської комедії. Також Моніка Вітті знялася в таких картинах, як «Дівчина з пістолетом», «Модесті Блейз», «Замок у Швеції», «Червона жінка», «Феї» та «Червона пустеля».

Вітті вирішила піти з кіно у 1990-х після того, як у неї почала розвиватися хвороба Альцгеймера.

Її останніми проектами стали фільми «Таємний скандал» 1990 року та «Ти мене любиш?» 1992-го.


Читати також