08-02-2022 Розваги 131

Вийшов трейлер ізраїльської драми «Коліно Ахед»

Коліно Ахед 2022

Напівавтобіографічна стрічка розповідає про боротьбу режисера з державною цензурою та його особисту драму.

Кінопрокатна компанія Kino Lorber поділилася трейлером фільму «Коліно Ахед» - драми ізраїльського режисера Надава Лапіда, яка отримала приз журі на Каннському кінофестивалі минулого року.

Стрічка, протягом 2021 року показана на низці фестивалів, включаючи кіноогляди в Торонто та в Нью-Йорку, стартує у кінотеатрах та у цифровому форматі 18 березня.

Сюжет «Коліно Ахед» будується навколо ізраїльського режисера, який вирушає до віддаленого села в пустелі, щоб представити свій новий фільм. Там він стикається зі співробітницею Міністерства культури, яка ставить під сумнів його життєві та творчі цілі. Паралельно з боротьбою за свободу слова у своїй країні кінематографіст веде іншу, персональну війну — за життя своєї матері, друга та співавтора, яка страждає на хворобу.

Картина багато в чому спирається на біографію самого Лапіда. Він також співпрацював зі своєю матір'ю, яка монтувала його перші три повнометражні роботи. Вона померла невдовзі після виходу його фільму «Синоніми» у 2019 році — комедійної драми, яка отримала визнання критиків та головний приз Берлінського кінофестивалю.

Головні ролі у «Коліно Ахед» зіграли Авшалом Полак та Нур Фібак.


Читати також