Як діяти, якщо відключать інтернет. Поради українцям

Що робити, якщо відключать інтернет

Мобільний зв'язок у різних регіонах України почав працювати з перебоями. Давайте розберемося, як можна залишатися на зв'язку з рідними та близькими в автономному режимі.

Як працюють офлайн-месенджери

Все дуже просто. При установці на кілька смартфонів деяких з цих програм можна зв'язуватися один з одним безпосередньо через вбудований вай-фай або блютуз. Цей спосіб називають Mesh.

Кожен телефон – це осередок, який виступає в ролі ретранслятора сигналу. Чим більше таких осередків – тим ширша мережа. Наприклад, якщо мешканці одного кварталу встановлять собі один із таких месенджерів, то мережа охопить увесь квартал.

Читайте також: Що робити, якщо зникне мобільний зв'язок. Поради українцям

Які є офлайн-месенджери

  • Bridgefy;
  • Програма працює на Android та iOS.

Працює через Bluetooth, дозволяє спілкуватися в радіусі 100 метрів. Але адресат має бути у вашому списку контактів.

Можна надсилати не лише повідомлення, а й фото. Також є режим мовлення: можна надіслати повідомлення всім, хто поруч, навіть якщо їх немає у списку контактів, наприклад, прохання про допомогу або важливу інформацію.

  • Briar;
  • Програма працює на Android.

Теоретично, призначений для активістів, журналістів та всіх, кому потрібен безпечний спосіб спілкування. По суті це звичайний месенджер, який при необхідності трансформується в офлайн для відправлення повідомлень по Bluetooth.

До того ж можна створювати форуми для запитань та повідомлення у блозі, не виходячи з програми.

  • Rumble;
  • Програма працює на Android.

Після встановлення з'єднання через WiFi або Bluetooth дозволяє вільно спілкуватися та обмінюватися фото без використання мережі.

Єдиний недолік: програму можна завантажити лише на сторінці розробників, тому потрібно повозитися з налаштуваннями. Зайти в розділ "Безпека" на телефоні та дозволити "Встановлення програм із зовнішніх джерел".

  • Vojer;
  • Програма працює на iOS.

Крім звичайних повідомлень, можна надсилати голосові файли. Програма гарантує повну анонімність. Під час налаштування не потрібно надавати додаткові дозволи, крім доступу до Wi-Fi, Bluetooth, мікрофону та галереї.


Читати також