Чи може блефаропластика зіпсувати зір - істина та міфи

блефаропластика нижніх повік

Операція з висічення тканин біля очей відома як блефаропластика. Вона стала однією з найпопулярніших серед методів пластичної хірургії, тому що дозволяє за короткий період разюче змінити обличчя людини. Саме очі визначають до 80% зовнішнього вигляду, і якщо утворюється з віком або формується з генетичних причин шкірна складка, це сприймається як старість, втома, хвороба.

Іноді це не має жодного стосунку ні до реального віку, ні до здоров'я – просто особливість структури шкірних складок біля ока. Така проста та безпечна операція кардинально змінює сприйняття особи іншими людьми.

Міфи про зір та пластику

Деякі бояться втручання. Існує дослідження про те, що блефаропластика нижніх повік, як і верхніх, здатна завдати шкоди людині. Нібито потім очі не будуть нормально закриватися, пересихатимуть, що призведе до дисфункції слізного секрету - природного "мастила", яке забезпечує обертання в орбіті та нормальну діяльність органу зору. Але ці міфи не надто правдиві. Ось кілька поширених легенд та факти:

  • Операція прибирає природну м'язову структуру зорового апарату, що призводить до серйозних порушень. Це не так. Шкірні складки, якщо вони обвисають і втрачено тургор - це зайві та дисфункціональні частини. Їх видалення не зашкодить гостроті зору, інколи ж здатне поліпшити його.
  • Втручання небезпечне, тому рекомендують не ризикувати, краса не варта, щоб потім залишитися без ока. Теж абсолютно не має відношення до реальності легенда. Блефаропластика верхніх повік зараз проводиться настільки часто, що стала абсолютно рядовою операцією.
  • Дуже довгий відновлювальний період, і якщо людина щось зробить неправильно, то ризикує засліпнути. Проміжок часу, під час якого варто зберегти органи зору, відносно невеликий. Нічого "зіпсувати" пацієнт не здатний, заборони та обмеження в цей час вкрай прості та доступні будь-якій людині.

Блефаропластика - це не тільки естетична процедура, хоча гонитва за красою і визнана основною причиною змінити форму повік. Але часом медичне втручання призначають офтальмологи: саме для того, щоб утримати зір людини.

Блефаропластика верхніх повік

Запобіжні заходи

Будь-яка операція – це зміна структури людського тіла за допомогою скальпеля. Тому важливо врахувати застереження та протипоказання:

  • Протипоказань небагато, і це тяжкі хвороби, з якими треба розбиратися до того, як звертатися до пластичного хірурга: декомпенсований цукровий діабет, онкологія тощо.
  • Відновлювальний період недовгий. Вже через тиждень можна повертатися до звичного життя, а через два шви стають непомітними.
  • Важливий запобіжний захід: звертатися до грамотних лікарів, які мають сертифікати.

Це основні способи передбачити все та отримати від блефаропластики тільки плюси.


Читати також