Масова демонстрація ізраїльтян проти російської агресії та «пасивності» Ізраїлю

Масова демонстрація ізраїльтян проти російської агресії

Тисячі ізраїльтян вийшли у суботу ввечері на демонстрацію проти російського вторгнення в Україні. Ті, хто встиг прорватися через суботні пробки, пройшли маршем із жовто-блакитними прапорами та антивоєнними плакатами бульваром Ротшильд до площі Габіма.

Демонстранти співали гімн України, скандували «Немає війні», «Україна», «Путін х..йло!». До популярних гасел за останні два дні додався новий і найпопулярніший. Відповідь прикордонників з острова Зміїний на пропозицію здатися: "Російський військовий корабель, йди на х.й!" Було дуже багато молоді, деякі приходили до місця збору групами, скандуючи кричалки вже на шляху. У ході взяли участь далеко не лише репатріанти з України, які вболівають за рідних та друзів у країні, що руйнується бомбардуваннями, а й безліч вихідців з Росії, а також корінних ізраїльтян, які відчувають потребу висловити солідарність з жертвами агресії та показати, що громадяни Ізраїлю не поділяють «амбівалентну» позицію свого уряду. Натовп розтягнувся практично на весь бульвар до площі Габіма, наприкінці підтягувалися запізнілі.


Одна з організаторів ходи Ганна Жарова сказала кореспондентові «Кан», що мета демонстрації — спонукати уряд Ізраїлю не обмежуватися гуманітарною допомогою, а зайняти активну позицію та «вжити всіх наявних засобів, щоб захистити Україну та зупинити війну».

Варто було подивитися на цих молодих хлопців, щоб зрозуміти, що за три дні Путін зумів створити негативне ставлення до Росії на десятиліття, якщо не на віки. Переважна емоція – лють. На акції палили російські паспорти.

А сьогодні демонстрація відбулася і в Хайфі. Ізраїльтяни вирішили провести пікет на підтримку України. Вони зажадали від Ізраїлевої влади більш дієвої допомоги для жертви від нападу агресора. Йдеться не лише про гуманітарну допомогу, а й про військову. Особливо йдеться про постачання системи ППО «Залізний купол», який міг би врятувати українські міста від російських ракет. Хоча б частково.

В Ейлаті на мітинг зібралося 200 людей, а це дуже багато для курортного міста.

Також учасники вимагали, аби в Ізраїлі заборонили мовлення російських пропагандистських каналів. Проте в Ізраїлі вже заявляли, що в єврейській державі немає законів, які б дозволяли це зробити.

Також у Беер-Шеві жителі висловилися за підтримку України. Вони пригадали керівництву, що вчора російські окупанти завдали удару ракетою по меморіалу «Бабин Яр» у Києві.

Нагадаємо також, що ультраортодоксальні євреї зараз воюють за Україну.


Читати також