Навальний закликав росіян виходити на протести проти війни в Україні

Навальний протести

Російський опозиціонер Олексій Навальний закликав жителів Росії виходити на протести проти війни в Україні.

Звернення він опублікував у своєму інстаграмі.

"Давайте хоч би не станемо нацією зляканих мовчунів. Трусів, які вдають, що не помічають агресивної війни, розв'язаної нашим явно божевільним царьком проти України. Я не можу, не бажаю і не мовчатиму, дивлячись, як псевдоісторичне марення про події 100-річної давності стало приводом для того, щоб росіяни вбивали українців, а ті, захищаючись, вбивали росіян.

Путін – це не Росія. І якщо є щось у Росії зараз, чим можна пишатися найбільше, то це ті 6835 осіб, які були затримані, бо – без жодного заклику – вийшли на вулиці з плакатами "нет войне".

Кажуть, не може закликати на мітинг той, хто не піде на нього і не ризикує бути заарештованим. Я вже у в'язниці, тож мені, здається, можна.

Чекати не можна жодного дня. Де б ви не були. У Росії, Білорусі чи з іншого боку планети. Виходьте на головну площу вашого міста кожен будній день о 19:00 та о 14:00 у вихідні та свята.

Якщо можете робити ходу – робіть у вихідні. Так, першого дня може вийти мало народу. А в другій – ще менше.

Але ми повинні, стиснувши зуби та поборивши страх, виходити та вимагати припинення війни.

Кожного заарештованого мають змінити двоє.

Якщо – для припинення війни – ми повинні забити собою в'язниці та автозаки, ми заб'ємо собою в'язниці та автозаки.

Все має ціну, і зараз, навесні 2022 року, цю ціну маємо платити ми. Більше нема кому. Давайте не бути проти війни. Давайте боротись проти війни", - написав Навальний.



Читати також