04.03.2022
Новини в Україні
eye 134

Microsoft зупинила продаж продуктів та надання послуг у Росії

Microsoft зупинила продаж продуктів та надання послуг у Росії. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

Microsoft призупиняє продаж нових продуктів і надання послуг компанії в Росії. Про це заявив президент Microsoft Бред Сміт.

«Як і вся решта світу, ми з жахом, обурені та засмучені зображеннями та новинами про війну в Україні, і засуджуємо це невиправдане, нічим не спровоковане та незаконне вторгнення Росії», — заявив Сміт.

Президент Microsoft пояснив, що компанія тісно співпрацює з владою США, Євросоюзу та Великобританії і зупиняє свій бізнес у Росії відповідно до санкцій, які їх уряди запровадили.

Одним із найважливіших напрямків роботи компанії Сміт назвав кібербезпеку України, а також розповів, що з початку війни Microsoft вживала заходів проти російських «деструктивних та підривних дій» щодо більш ніж 20 українських державних організацій, IT та фінансового сектора.

Багато західних компаній стали обмежувати або припиняти роботу з Росією після вторгнення в Україну та запроваджених через це економічних санкцій. Зокрема, 4 березня повідомлялося, що бізнес у Росії призупиняють Cisco Systems, Panasonic, а сервіс Revolut перестав переказувати гроші в Росію та Білорусь, а також проводити транзакції із цих країн.

Читати також


up