«Нехай прийде мир»: понад 160 лауреатів Нобелівської премії виступили на підтримку України

«Нехай прийде мир»: понад 160 лауреатів Нобелівської премії виступили на підтримку України. Останні новини в Украні. Війна в Україні 2022

І закликали припинити воєнні дії

Понад 160 лауреатів Нобелівської премії підписали відкритий лист, у якому виступили на підтримку України та закликали негайно припинити військові дії. Текст листа опублікований на сайті Nobel Campaigns англійською, українською та російською мовами.

У листі нобелівські лауреати порівняли те, що відбувається в Україні, з діями нацистської Німеччини та зазначили, що російське вторгнення грубо порушує Статут ООН та Будапештський меморандум. «Не віримо, що російський народ відіграє свою роль у цій агресії. Усі разом ми засуджуємо ці військові дії та заперечення президентом Путіним самої легітимності існування України. Завжди є мирний шлях вирішення суперечок, — йдеться у зверненні. — Ми об'єдналися навколо цього звернення, щоб закликати російський уряд припинити вторгнення в Україну та вивести свої війська з України. Ми поважаємо спокій та силу українців. Ми з вами. Наші серця — із сім'ями та друзями тих українців та росіян, хто вже загинув чи поранений. Нехай прийде мир у наш чудовий світ».


Читати також